Kako se znebiti bolečin v vratu pri delu z računalnikom?

Ste večino karantene delali od doma ali ste vsak dan še vedno hodili v pisarno? Če ste po dolgem času (ali celo prvič v življenju) delali od doma, ste najbrž hitro ugotovili, da vam doma manjka cel kup pripomočkov, ki jih dnevno uporabljate.

Eden takšnih sta dva ekrana. Glede na to, da so službe vedno bolj zahtevne in da naenkrat delamo vedno več stvari, obenem pa si želimo delo kolikor se da olajšati, sta dva ekrana zagotovo nekaj, kar si želi vsak, ki večino svojega delovnika preživi za računalnikom.

Uporaba dveh monitorjev namreč olajša delo.  A kaj ko je ponavadi en monitor računalnika nižji od drugega, le redko se namreč zgodi, da bomo imeli dva povsem enaka ekrana.

Druga težava, ki se pojavi pri delu z računalnikom je veliko (preveč) sedenja. Hitro pride do bolečin v križu ali vratu, zato je pomemben dober ergonomski stol, ki bo poskrbel za dobro držo. A niti ta nam ne pomaga, če sedimo preveč sključeno. Dobra drža je možna le, če imamo monitor centriran direktno na višino oči ali malo višje. Oči morajo biti, če razdelimo monitor na dve tretjini, usmerjene na črto med zgornjima dvema, da med delom usmerjaš oči naravnost in dol.

Tudi miška in tipkovnica morata biti na nivoju komolca, torej je pomembno, da monitor ne stoji prosto na mizi, saj so stojala večinoma prenizka, ključna pa je predvsem višinska razdalja ekranom in tipkovnico.

In rešitev?

roka za dva monitorjaKer smo ljudje različno visoki in imamo različne stole in mize, je najboljša rešitev nastavljiva roka za monitorje.

Nastavljiva roka za monitorje je primerna za dva zaslona, z njo bomo na mizi prihranili kar nekaj prostora, stojalo pa omogoča prilagajanje višini vašim potrebam. Ustreza montaži na mizo z uporabo nosilca na robu namizja. Vse to omogoča ustrezno višino in kot zaslona, zmanjša nepotrebne obremenitve vaših ramen, oči in vratu.

Je idealna rešitev za delovna mesta, ki potrebujejo dva zaslona. In bodimo iskreni, takšnih je vedno več. Je nastavljivo nazaj, naprej in bočno.

Odlična rešitev, ki bo poskrbela za manj bolečin v hrbtenici in vratu ter poskrbela, da ne bomo po svetu hodili preveč sključeni.

info@prosigma.si | 02 5858 480 | Spletna stran

ProSigma, d. o. o. je generalni zastopnik AJ Office & Industry supplies AB. V okviru blagovne znamke AJ kataloska-prodaja.si nudi opremo za pisarne, skladišča in industrijo.

Prejšnji članekKakšno napo izbrati
Naslednji članekWienerberger Brick Award 2020: posebna čast, izkazana arhitekturnim rešitvam iz opeke
info@prosigma.si | 02 5858 480 | Spletna stran

ProSigma, d. o. o. je generalni zastopnik AJ Office & Industry supplies AB. V okviru blagovne znamke AJ kataloska-prodaja.si nudi opremo za pisarne, skladišča in industrijo.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.