Kako se učinkovito znebiti mravelj?

Ants in the house on the baseboards and wall angle
Foto: Cherkas iz iStock

Se želite znebiti mravelj v vašem stanovanju? Če se soočate s tem težavnim problemom, je pomembno, da se seznanite z nekaterimi preprostimi in učinkovitimi načini, kako se znebiti teh malih nadlog.

1Ohranjajte čistočo

Mravlje iščejo hrano, zato čistejše kot je vaše stanovanje, manjša je verjetnost, da boste privabili mravlje. Poskrbite, da bo vaša kuhinja vedno čista in da boste hrano shranjevali v hermetično zaprtih posodah. Odstranjujte tudi morebitne lase s tal, umivalnika in drugih površin v kopalnici, saj tudi ti privabljajo mravlje.

2Uporabite naravne repelente

Nekatere naravne sestavine, kot so limonin sok, kis in cimet, lahko odvračajo mravlje. Lahko naredite tudi pasto iz sode bikarbone in vode, ki jo postavite na mesta, kjer opazite mravlje.

Kako se znebiti mravelj v stanovanju

3Uporabite komercialne repelente

V trgovinah je na voljo veliko vrst repelentov, ki učinkovito delujejo za zatiranje mravelj. Bodite previdni pri uporabi teh izdelkov v zaprtih prostorih in sledite navodilom proizvajalca.

Nekaj naravnih načinov smo navedli TUKAJ.

4Zatesnite vhode

Mravlje vstopajo v vaše stanovanje skozi majhne odprtine in razpoke. Zato je pomembno, da zatesnite vsa mesta, kjer bi lahko mravlje vstopile v vaše stanovanje.

5Pokličite strokovnjake

Mravlje so zatočišče morda našle pot parketom, v steni ali drugod in če se kljub vašim prizadevanjem mravlje še vedno pojavljajo v vašem stanovanju, je morda najbolje poklicati strokovnjake za zatiranje mravelj. Ti bodo lahko ugotovili vzrok težave in jo učinkovito rešili.

Z uporabo teh preprostih nasvetov se lahko znebite mravelj in preprečite njihov nadaljnji pojav v vašem stanovanju. Ne pozabite, da je najboljši način za preprečevanje mravelj, da ohranjate čisto in urejeno stanovanje

Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekKlimatska naprava, ki je premagala vso konkurenco
Naslednji članekZnate izbrati pravo ležišče?
Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.