Znate izbrati pravo ležišče?

Mattress Topper Being Laid On Top Of The Bed
Foto: AndreyPopov iz iStock

Na postelji preležimo tretjino svojega življenja. To pomeni, da mora biti postelja izdelana in izbrana po naših željah in zahtevah. Ali za svojo posteljo menite, da bi lahko bila boljša? Niste edini. Izbira postelje oziroma ležišča je pomemben korak pri izboljšanju kakovosti življenja. Zato boste v prispevku izvedeli, kako izbrati pravo ležišče.

Izberite pravo trdoto ležišča

Trdota ležišča, postelje oziroma vzmetnice je osebna želja, vendar je pomembno, da izberete takšno, ki podpira vaš spalni položaj in zagotavlja pravilno poravnavo hrbtenice. Na splošno je srednje trda vzmetnica dobra izbira za večino ljudi, saj nudi ravnovesje med udobjem in podporo. Ni pa nujno, zato se pozanimajte o najboljšem ležišču zase.

2 Young male sleeping in free fall position with his girlfriend occupied the whole bed, wearing pajamas, near bedside table with candles
Foto: Vicheslav iz iStock

Upoštevajte položaj pri spanju

Vaš položaj pri spanju lahko vpliva na vrsto ležišča, ki ga potrebujete. Če spite na hrbtu, boste morda želeli tršo vzmetnico za podporo hrbtenice. Če spite na boku, boste morda želeli mehkejšo vzmetnico, ki se bo prilagodila oblinam vašega telesa.

3 Woman's hands touching different layers of new mattress. Checking hardness and softness. Choice of the best type and quality. Front view. Close up.
Foto: FotoDuets iz iStock

Poiščite kakovostne materiale in pravega ponudnika

Dobra vzmetnica mora biti izdelana iz visokokakovostnih materialov, ki so trpežni in dolgotrajni. Poiščite vzmetnice z materiali, kot so lateks, spominska pena ali žepaste vzmeti, ki nudijo dobro podporo in udobje. Več o ponudniku pa na koncu prispevka.

Preverite prenos gibanja na ležišču

Če spite s partnerjem, boste morda želeli izbrati ležišče z dobro izolacijo gibanja. To pomeni, da ko se ena oseba premakne, druga oseba tega ne čuti toliko. Vzmetnice iz spominske pene so običajno dobre za to.

5 Keep savings safe under the mattress, protecting them from speculation

Upoštevajte svoj proračun

Vzmetnice se lahko zelo razlikujejo po cenah, zato je pomembno, da pri nakupovanju upoštevate svoj proračun. Vendar ne pozabite, da je kakovostna vzmetnica naložba v vaše zdravje in dobro počutje, zato je vredno odšteti nekaj več, da dobite vzmetnico, ki bo trajala več let.

Z izbiro pravega ponudnika do prave postelje

Slovenska postelja je podjetje, pri katerem tradicija sega daleč v leto 1825. Podjetje se ukvarja s proizvodnjo različnih tipov ležišč, posteljnine in vzglavnikov, dodatno pa izvaja tapetniške storitve. Izdelki so rezultat lastnega razvoja in tehnologij. Zdaj, ko veste, kako izbrati pravo ležišče, izberite še pravega ponudnika. To je Slovenska postelja.

Logotip Slovenske postelje
info@postelja.com | 080 14 99

Zdravo spati, zdravo živeti.

Žiga Kastelic
info@postelja.com

SEO urednik

Prejšnji članekKako se učinkovito znebiti mravelj?
Naslednji članekRecept: sladoled Risis
Logotip Slovenske postelje
info@postelja.com | 080 14 99

Zdravo spati, zdravo živeti.

Žiga Kastelic
info@postelja.com

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.