Kako pobeliti obleke brez kemikalij

bela oblačila

Bela oblačila sčasoma posivijo ali porumenijo – bodisi zaradi napačne nege bodisi zaradi kakovosti materiala ali pranja z oblačili drugih barv. Obstaja več naravnih načinov, kako oblačilom povrniti belino in sijaj.

Alkoholni kis

Alkoholni kis pomaga pri beljenju oblačil, pri odstranjevanju madežev, pa tudi pri odstranjevanju oziroma nevtraliziranju neprijetnih vonjav.

Za nevtraliziranje/odstranjevanje neprijetnih vonjav iz oblačil dodajte v posodico pralnega stroja običajni pralni prašek, pred zadnjim ciklusom izpiranja pa dolijte v posodico skodelico alkoholnega kisa.

Za beljenje porumenelih ali posivelih oblačil, pripravite raztopino ¼ skodelice limoninega soka, ½ skodelice destiliranega belega kisa.

Limonin sok

V primerjavi z belili, ki so na voljo v trgovinah, vam pri uporabi limoninega soka ni treba skrbeti, da bi tkanino predolgo namakali in jo uničili. ½ skodelice limoninega soka primešajte v 3,5 l mlačne vode in namočite oblačila za vsaj eno uro, še bolje pa je, če jih pustite namakati preko noči. Naslednji dan operite kot običajno.

Sonce

Posušite belo perilo na soncu. Sončni žarki bodo povzročili, da bo sredstvo za beljenje še bolje učinkovalo.

Soda bikarbona

Dodajte jo v boben med pranjem. Perilo bo mehko, čisto in neprijetne vonjave bodo nevtralizirane.

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekEnergetsko učinkovite hiše
Naslednji članekNasveti in triki za pomivalni stroj in čistejšo posodo
Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.