Kako očistiti kuhinjo – z limono

limona

Limonin sok zaradi visoke vsebnosti citronske kisline deluje antibakterijsko in predstavlja enega najboljših naravnih sredstev za čiščenje.  

  1. Očistite pečico

Prerežite limono na pol in s polovičkama podrgnite po pečici, kot bi čistili z gobico. Pustite približno 30 minut delovati in nato z vlažno krpo odstranite ostanke umazanije.

  1. Mikrovalovna pečica

V skodelico do polovice natočite vodo. Vanjo iztisnite sok polovice limone. Kar ostane, razrežite na koščke in položite v skodelico. Skodelico z limono in vodo položite v mikrovalovno pečico in grejte 10 minut. Pustite skodelico nato še približno 5 minut v mikrovalovni pečici in nato preprosto obrišite umazanijo iz notranjosti pečice najprej z vlažno in nato še s suho krpo.

  1. Očistite grelnik za vodo

Grelnik vode do polovice napolnite z vodo in vanjo iztisnite sok polovice limone. Pustite učinkovati približno eno uro in nato prevrite vodo. Limona bo raztopila vodni kamen in vaš grelnik bo očiščen.

  1. Limona in soda bikarbona za umivalnik

Iz limoninega soka in sode bikarbone pripravite pasto. Nanesite jo na umivalnik in podrgnite z gobico. Gre za naravno abrazivno sredstvo, s katerim boste z lahkoto očistili umivalnik, kad, bide.

  1. Lonci in ponve

Klasičnemu detergentu za posodo dodajte malo limoninega soka in vaša posoda bo v hipu razmaščena.

  1. Lesena deska za rezanje

V leseno desko se hitro vžre vonj čebule in drugih aromatičnih živil. Predlagamo, da potresete desko s soljo in podrgne z limono po deski. Sperite s toplo vodo. Ko se bo deska posušila, jo lahko znova uporabite.

  1. Neprijeten vonj iz hladilnika

Nekaj koščkov limone položite v hladilnik. Limona bo nase vezala neprijetne vonjave. Ko se koščki posušijo, jih preprosto zamenjajte s svežimi.

  1. Pribor

Pribor, zajemalke in druge predmete iz nerjavečega jekla lahko očistite s krpico, ki ste jo namočili v limonin sok. Limonin sok bo odstranil vse madeže.

  1. Pomivalni stroj

Na dno pomivalnega stroja položite polovico limone in zaženite program kot običajno Po pranju bo stroj ne le rešen neprijetnih vonjav, ampak tudi razkužen in svež.

  1. Delovni pult

Z limoninim sokom preprosto podrgnite po madežih. Zaradi citronske kisline jih boste brez težav odstranili. Pult nato le še obrišite z vlažno krpo.

Urednica portala MojPrihranek.si

VIRCountry Living UK
Prejšnji članekKako ustvariti svoj wellnes vrt, ki bo izboljšal vaše življenje
Naslednji članekPomembnost oken za starejše ljudi
Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.