Kako ustvariti svoj wellnes vrt, ki bo izboljšal vaše življenje

Wellness vrt, ki izboljša zdravje
Wellness vrt, ki izboljša zdravje

Vaš vrt je lahko veliko več kot le izložba, s katero prikazujete svoje domovanje. Lahko vam predstavlja tudi prostor sprostitve, miru in vam izboljša zdravje. Temu lahko rečemo fengšuj vrta ali vrtni wellnes. Kakor koli mu bomo rekli, imel bo pozitiven vpliv na vaše telo, počutje in zdravje. Zato smo pripravil nekaj nasvetov, kako iz navadnega vrta dobiti pravi sprostitveni wellnes vrt, v katerem boste našli svoj kotiček pod nebom.

Svoj vrt razdelite na osem predelov, ki predstavljajo smeri neba. Sever, severovzhod, vzhod, jugovzhod, jug, jugozahod, zahod in severozahod. Vsaka smer lahko dobi svojo energijo, barve, dodatke in bo s tem za vas predstavljala določene pozitivne elemente v življenju.

Sever

Vodni element naj prevladuje v severnem delu vašega vrta, ki mu lahko dodate tudi nekaj kamnin. Skupaj bodo poskrbeli, da bosta vaša poslovna in življenjska pot dobile smisel, obenem pa bo zraven kapnil tudi kanček sreče, ki ga vsi kdaj potrebujemo. Prevladujeta naj črna in modra barva.

Severovzhod

Zemeljski element mora biti tu glavni, saj je lahko ta prostor idealen za zen vrt in bralno klop oziroma bralni kotiček. Prav zaradi tega bo v severovzhodnem delu energija dobro dela vaši osebnosti in duševni rasti. Knjige predstavljajo učenje, in prav to je ključen del tega dela vrta. Barve naj bodo rumena, rjava in ostale zemeljske barve.

Zunanji bralni kotiček
Zunanji bralni kotiček bo predstavljal del vrta

Vzhod

Kotiček, ki bo na vzhodni strani vrta predstavlja družino in zdravje. Dobro vam bodo dela družinska energija skupaj z energijo zdravja, kar bo poskrbelo za odlične odnose v družini. Glavna naj bo zelena barva, kotičku pa lahko dodate nekaj kipcev iz lesa ali vrtne palčke, saj je glavni element tega dela prav les.

Jugovzhod

Obilje, priložnosti in bogastvo bodo glavni del jugovzhodnega dela vrta in vam v bodo v življenje prinesli prav to. Vijolična, zelena, rdeča ali zlata barva naj bodo tiste, ki jih boste uporabili v tem kotičku, ki je namenjena za vodne fontane. Te predstavljajo obilje, ki ga boste imeli v življenju po tej rekonstrukciji v izobilju.

Vodna fontana kot del vašega vrta
Vodna fontana kot del vašega vrta

Jug

Element ognja predstavlja južni del vrta in morda se vam že svita, kaj bi to pomenilo. Predstavlja prostor uspeha, slave in poznanstev. Rdeča barva bo prevladovala v delu vrta, ki je namenjen žaru in druženju s prijatelji.

Jugozahod

V močni povezavi z južnim delom bo jugozahodni del vrta, ki bo namenjen druženju in hranjenju. Element zemlje bo prinašal ljubezen in mir v vaše življenje. Barve kotička naj bodo rjave, bele, rumene ali rdeče.

Zahod

Tu pridejo na vrsto vaši najmlajši, saj je zahodni del perfekten za ustvarjalnost in otroško srečo. Kovinski element bo v kombinaciji s srebrno, belo ali sivo barvo prinesel točno to, kar smo povedali. Ker pa je to otroški kotiček, bo tukaj stala igralnica ali peskovnik.

Igralni prostor za otroke
Igralni prostor za otroke v vašem novem wellnes vrtu

Severozahod

Zadnji del vrta pa bo predstavljal malenkostno bolj poslovni del, kjer boste lahko govorili o poslovnih, potovalnih ali drugih zadevah. Prinesel vam bo potovalno srečo in prijaznost ljudi, kar je nekaj fantastičnega. Siva, srebrna, bela ali kovinska barva naj bodo prevladujoče v tem, vsekakor bolj poslovno usmerjenemu kotičku vrta.

Prejšnji članekNovost na področju električnih avtomobilov: baterija napolnjena v petih minutah
Naslednji članekKako očistiti kuhinjo – z limono
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.