Kako montirati lebdečo polico? (VIDEO)

Black wall mounted and decorated shelves and wall mounted television unit are mounted and displayed on the wall.
Foto: Ryan Hoel iz iStock

Lebdeče police so vse bolj priljubljene iz več razlogov. Glavni je seveda dejstvo, da so nosilci same police skriti v steni in se jih tako ne vidi. Gre za vizualno prednost, ki pomaga predvsem pri estetiki samega prostora. Vedno pa je vprašanje, kako montirati lebdeče police? V prispevku najdete odgovor prav na to vprašanje.

Zakaj so lebdeče police tako priljubljene?

Lebdeče police so elegantna in pametna rešitev za shranjevanje. Ker gre za precej diskreten videz je videti, da so police pravzaprav del stene in ne njen dodatek. Ker so njeni nosilci skriti v steno, se tako rekoč zlije z njo. Prav tako ni potrebno kupiti dodatnih nosilcev. Zaradi vseh svojih prednosti, predvsem pri estetiki prostora, so vse bolj priljubljene tudi v kuhinjah. O tem smo pisali v prispevku Lebdeče police v kuhinji: Prednosti in slabosti.

Spring flowers on floating white shelf against concrete wall design
Foto: CharlieAJA iz iStock

Kako montirati lebdečo polico?

Celoten proces je precej enostaven. Lebdeča polica je sestavljena iz dveh glavnih kosov. To sta polica in nosilec. Nosilec se montira na steno, sam pa je sestavljen iz dveh »palic«, na kateri nataknemo polico. Polica po tem normalno stoji, najpogosteje pa so lebdeče police z nosilnostjo okoli 10 kilogramov ali več. Tu je vse odvisno od dimenzij.

V spodnjem posnetku je odlično prikazan in razložen celoten postopek, saj se zavedamo, da je včasih bolje stvar videti in ne prebrati. Predvsem, ko govorimo o montaži določenih stvari. Kako torej poteka montaža lebdečih polic?

How to Install Floating Shelves/DIY Floating Shelves

Prejšnji članekSlovenija visoko na lestvici najbolj trajnostnih držav
Naslednji članekSkupinski nakup klime: Tako klimo kupite ceneje

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.