Hraniti izven dosega otrok: zelene perle so odlična viseča dekoracija

Bližnji posnetek ženske roke, ki drži majhen lonec iz terakote s Seneciom Rowleyanusom.
Foto: Dima Berlin iz iStock

Trajna sukulenta z dolgimi poganjki String of Pearls z latinskim imenom Senecio rowleyanus, ki ga je dobila zaradi okroglih listov, ki spominjajo na kroglice. Steblo je dolgo in tanko, zraste lahko med 60 in 90 centimetri, zato je idealno za visečo rastlino. Ne potrebuje veliko nege, saj kot vsaka sukulenta varčuje z vodo in vlago, najbolje pa uspeva v svetli senci.

V javnosti je znana kot rožni venec, rožni venec ali rastlina senecio. Ima okrogle liste, zelenkaste barve, s premerom približno 6 mm. Cvetovi so beli in imajo premer 12 mm. Te poženejo poleti, na pecljih. Zaradi lezečega videza se pogosto uporablja kot viseča rastlina na terasah in terasah, saj je lahko dobro in zdravo vedno v loncu. Poleg tega, čeprav je njegova stopnja rasti precej hitra, jo brez težav obvladujemo z obrezovanjem.

Zaradi strupenosti jo je najbolje hraniti stran od otrok in hišnih ljubljenčkov. Krošnja potrebuje novo zalivanje, ko se zgornjih nekaj centimetrov zemlje izsuši, sprememba oblike listov pa kaže na preveč ali premalo vode. Rastlina najbolje uspeva v kozarcu iz terakote, in če boste zanjo skrbno skrbeli, bo s svojimi očarljivimi kroglicami krasila vaš dom.

Urednik portala MojPrihranek

Prejšnji članekLamborghini Lanzador, prva električna pošast znamke je noro razkritje! (GALERIJA)
Naslednji članek15 stvari, ki jih morate vedeti pred prenovo kopalnice

Urednik portala MojPrihranek

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.