15 stvari, ki jih morate vedeti pred prenovo kopalnice

Prenova kopalnice, kaj morate vedeti
Prenova kopalnice, kaj morate vedeti Foto: Feverpitched iz iStock

Prenova kopalnice je lahko dolgotrajen in zahteven projekt, ki pa poveča tako funkcionalnost kot estetiko vašega doma. Prav zato je pomembno skrbno načrtovati in upoštevati različne dejavnike, preden se potopite v proces prenove kopalnice. Ne pozabite, da sta pravilno načrtovanje in priprava ključ do uspešne prenove kopalnice. Pred začetkom projekta si vzemite čas za raziskovanje, zbiranje idej in posvetovanje s strokovnjaki. To je 15 stvari, ki jih morate vedeti in vzeti v obzir pred prenovo kopalnice.

1Določite realističen proračun

Določite svoj proračun za prenovo in dodelite sredstva za različne vidike, vključno z materiali, delom, opremo in nepričakovanimi stroški. Pametno je rezervirati rezervni sklad za morebitne nepredvidene težave, ki se lahko pojavijo med prenovo.

2Načrtujte postavitev

Upoštevajte obstoječo postavitev in funkcionalnost kopalnice. Razmislite, kako lahko optimizirate prostor za izboljšanje učinkovitosti in pretoka. Odločite se, ali boste obdržali isto postavitev ali pa boste spremenili postavitev napeljav.

3Izberite slog oblikovanja

Odločite se za slog oblikovanja, ki ga želite za svojo kopalnico. Ta naj bo sodoben, tradicionalen, minimalističen, rustikalni ali kaj drugega. Jasna usmeritev oblikovanja vam bo pomagala izbrati materiale, barve in elemente, ki so v skladu z vašo vizijo.

4Dajte prednost funkcijam, ki jih morate imeti

Naredite seznam bistvenih funkcij, ki jih želite v svoji novi kopalnici. To lahko vključuje večjo prho, dvojni umivalnik, kopalno kad, rešitve za shranjevanje ali izboljšano osvetlitev. Dajte prednost tem funkcijam glede na svoje potrebe in razpoložljiv prostor.

5Raziščite in zberite navdih

Zberite navdih iz revij, drugih kopalnic, spletnih mest in družbenih medijev, da dobite predstavo o videzu in občutku, ki ga želite za svojo kopalnico. Shranite slike, ki prikazujejo določene elemente oblikovanja, barvne sheme in postavitve, ki se vam zdijo privlačne.

6Najemite strokovnjake

Glede na obseg prenove razmislite o najemu strokovnjakov, kot so izvajalec, vodovodar, električar in projektant. Izkušeni strokovnjaki lahko zagotovijo, da je prenova izvedena pravilno, ob upoštevanju varnostnih kodeksov in predpisov.

7Pridobite potrebna dovoljenja

Preverite pri lokalnih oblasteh, ali potrebujete dovoljenja za prenovo kopalnice. Dovoljenja bodo morda potrebna za vodovodna, električna dela ali strukturne spremembe.

8Izberite kakovostne materiale

Izberite vzdržljive in visokokakovostne materiale za opremo, tla, ploščice in pulte. Kakovostni materiali ne bodo le izgledali bolje, ampak bodo tudi trajali dlje, kar vam bo dolgoročno prihranilo denar.

9Razmislite o osvetlitvi

Skrbno načrtujte osvetlitev, da zagotovite ustrezno osvetlitev v kopalnici. Vključite mešanico delovne razsvetljave, ambientalne razsvetljave in poudarjene razsvetljave, da ustvarite dobro osvetljen in vabljiv prostor.

10Povečajte prostor za shranjevanje

Razmislite o rešitvah za shranjevanje, ki bodo pomagale ohraniti vašo kopalnico organizirano in brez nereda. To lahko vključuje vgradne police, omare, shrambo pod umivalnikom in možnosti za shranjevanje na steni.

11Prezračevanje v kopalnici

Pravilno prezračevanje je v kopalnici ključnega pomena za preprečevanje rasti plesni in vlage nasploh. Prepričajte se, da je prezračevalni sistem učinkovit in ustreza zahtevam prostora.

12Razmislite o prihodnji nadaljnji prodaji

Medtem ko je oblikovanje kopalnice po vaših željah pomembno, razmislite tudi o tem, kako bi lahko vaše odločitve vplivale na vrednost vašega doma pri nadaljnji prodaji. Odločite se za brezčasne oblike in pripomočke, ki so privlačni za vse.

13Postavite časovnico prenove

Imejte realističen časovni načrt za prenovo. Zavedajte se, da lahko nekatere naloge trajajo dlje, kot je bilo pričakovano, in ustrezno načrtujte.

14Pripravite se na motnje

Prenova kopalnice lahko moti vašo dnevno rutino. Pripravite se na neprijetnosti, še posebej, če je kopalnica, ki jo obnavljate, edina v hiši.

15Ostanite prilagodljivi

Bodite pripravljeni prilagoditi svoje načrte, ko bo prenova napredovala. Lahko se pojavijo nepričakovane težave, ki zahtevajo spremembe prvotne zasnove.

Prejšnji članekHraniti izven dosega otrok: zelene perle so odlična viseča dekoracija
Naslednji članekNepravilno nanašanje lepila za ploščice pripelje do kupa težav (VIDEO)

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.