Ekološko in poceni: ličila zelo učinkovito odstrani tudi navadno olje

Lepa ženska odstranjuje ličila.
Foto: Prostock-Studio iz iStock

Oljni proizvodi za odstranjevanje so odlični za raztapljanje le teh, še posebej, če gre za vodoodporna ličila. A pozor, izdelki za odstranjevanje ličil, kupljeni v trgovini, so pogosto mešanica kemikalij in niso poceni. Navadna olja, ki jih imamo doma, pa še učinkoviteje raztopijo ličila.

Kaj torej storiti?

Zmešajte 1/3 ricinusovega olja z 2/3 olivnega olja v posodi, kamor lahko shranite olje. Mešanico s prsti nanesite na suh obraz in počakajte minuto, da olje raztopi ličila. Mešanico odstranite s toplo mokro brisačo ali pa jo sperite z blagim detergentom.

Olje in kozmetika.
Foto: IRA_EVVA iz iStock

Za odstranjevanje ličil lahko v enakih razmerjih zmešate tudi jojobino olje in rožno vodo, mešanico je najbolje nanesti na obraz z vato. Ličila lahko odstranite tudi z naravnim medom, ki deluje antibakterijsko in protivnetno. Po njem bo vaš obraz za nameček očiščen odmrlih kožnih celic.

Naravne sestavine so vedno bolj zdrave in stroškovno učinkovitejše od odstranjevalcev ličil, kupljenih v trgovini.

Dobro je vedeti

Če se kljub obsežni večerni rutini odstranjevanja ličil zjutraj še vedno zbujate s sledmi razmazane maskare okrog oči, na blazini pa so sledi pudra, potem upoštevajte teh pet nasvetov. Izberite kakovostne pripomočke, z očmi bodite nežni in vztrajni, ne varčujte z blazinicami, olja uporabite predvsem za vodoodporna ličila ter prilagodite izdelke tipu kože.

Čiščenje ličil z ženskega obraza.
Foto: nortonrsx iz iStock
Simon Uršič

Urednik portala MojPrihranek

Prejšnji članekČe še kaj nujno potrebujete! Te trgovine bodo odprte med velikonočnimi prazniki
Naslednji članekGoogle testira program, ki vam bo povrnil denar, če cena vašega leta pade
Simon Uršič

Urednik portala MojPrihranek

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.