Če še kaj nujno potrebujete! Te trgovine bodo odprte med velikonočnimi prazniki

Nakupovalni voziček v trgovini.
Foto: monticelllo iz iStock

Pred nami je velikonočni konec tedna, kar pomeni, da bodo nekatere trgovine za dva dni zaprle svoja vrata. Preverjamo, kje bomo lahko med prazniki kupili hrano, v primeru, da nam bo zmanjkala.

Velika noč je namreč najpomembnejši krščanski praznik, s katerim se spominjajo Jezusovega vstajenja od mrtvih. Po tradiciji je na veliki petek zapovedan strogi post, na veliko soboto se blagoslovijo jedila, ki se potem zaužijejo za nedeljski zajtrk. Tudi v Sloveniji imajo določeno simboliko, suho meso simbolizira Kristusovo telo, rdeči pirhi so kaplje krvi, hren predstavlja žeblje, kruh in ostala peciva pa trnjevo krono.

Kam po nakupe?

Torej 8. aprila 2023 so trgovine obratovale po normalnem delovnem času.

V Ljubljani boste po nujnih nakupih lahko šli v Trgovino Robi, ki je na Celovški cesti 61 v Ljubljani in bo odprta v nedeljo in ponedeljek od 9.00 do 21.00. Med prazniki bo obratoval tudi Market Cekar, ki ga lahko najdemo na Vojkovi cesti 52 in bo v nedeljo sicer zaprt, v ponedeljek pa se lahko tja po nakupih odpravimo od 8.00 do 15.00.

V Mariboru se boste lahko med prazniki po nakupih odpravili v Market Korenček, na Jurančičevo ulico 9 a, ki bo odprta v nedeljo in ponedeljek od 7.00 do 21.00. Odprt bo tudi Market Betka, Ulica borcev 1 b, in sicer v nedeljo in ponedeljek med 8.00 in 18.00.

Za praznike so lahko odprte le manjše trgovine

Sicer pa je vlada lani potrdila predlog novele zakona o trgovini, s katero bi izjeme za obratovanje prodajaln ob nedeljah in praznikih, ki jih je začasno uvedel eden od protikoronskih zakonov, uveljavila kot trajne. Med izjemami so prodajalne, velike do 200 kvadratnih metrov, na bencinskih servisih, mejnih prehodih, pristaniščih, namenjenih za javni promet, letališčih, železniških in avtobusnih postajah ter bolnišnicah.

Urednik portala MojPrihranek

Prejšnji članek3 prednosti letne kuhinje
Naslednji članekEkološko in poceni: ličila zelo učinkovito odstrani tudi navadno olje

Urednik portala MojPrihranek

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.