Čudež z žogicama

teniška žogica

Močno zmečkana posteljnina in oblačila so lahko preteklost. Kako? Poskusite s trikom s teniškima žogicama!

Verjetno že ptički žvižgajo, da se perilo posuši veliko bolj zmečkano, če ga v sušilni stroj natlačimo preveč. V sušilcu bi moralo zato biti vedno poleg perila dovolj prostora, da se perilo lahko prosto premika, suši in deloma ravna.

Bolje je zato, če ločite rjuho in prevleke ter brisače in blazine na manjše kupčke. Nato operite po manjšo količino naenkrat. Da bo perilo po koncu sušenja še bolj ravno in mehko, dodajte v sušilec dve teniški žogici.

Teniški žogici pripomoreta, da se perilo bolj ‘premetava’ po bobnu stroja, posledica pa je, da je perilo bolj mehko in ravno, pa tudi ‘mucka’ se manj. Perilo se bo prej in bolje presušilo, privarčevali pa boste tudi nekaj časa, saj lahko posteljnino po koncu ciklusa kar zložite in pospravite v omaro, brez likanja.

Teniški žogici v sušilcu sta še posebej dobrodošli, če sušite bundo, blazine ali kateri drugi kos, ki ima polnilo. Žogici se namreč ves čas trajanja ciklusa odbijata po stroju in preprečujeta, da bi se polnilo v recimo puhovki ali blazini zbilo. Ne verjamete? Poskusite, saj nimate česa izgubiti!

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članek6 načinov za ureditev doma proti anksioznosti
Naslednji članekGorivo iz zavržene hrane: rešitev za letalski promet
Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.