Ali tudi vi delate te napake pri pranju posteljnine?

Pri pranju posteljnine ni treba pretiravati s pralnimi sredstvi in mehčalci. Odlično se izkažeta soda bikarbona in alkoholni kis, ki poskrbita za dolgotrajno svežino. Preberite, kako zagotoviti, da bo posteljnina brezhibno čista in čim dlje sveža.

Posteljnino bi bilo najbolj prati na 7 do 14 dni. Med spanjem nam namreč odpada odmrla koža, z znojenjem pa izločamo telesno tekočino, maščobe in bakterije. Še posebej je treba posteljnino redno menjavati, če spite bolj pomanjkljivo oblečeni. Za boljši spanec v časniku The Sun svetujejo, da sledite naslednjim 8 korakom:

  1. Upoštevajte navodila za pranje proizvajalca, ki so navedena na etiketi.
  2. Otresite posteljnino pred pranjem. Morebitne madeže krvi izperite s hladno vodo.
  3. Obrište notranjost pralnega stroja, da ne bo med pranjem prisoten še morebiten prah ali drugi delci, ki so se nabrali v stroju.
  4. Izberite ustrezen cikel pranja in ustrezno temperaturo. Višje temperature so boljše za odstranjevanje mastnih madežev.
  5. V sušilni stroj ne dodajajte lističev, ki odišavijo, saj napravijo tkanino manj vpojno.
  6. Žogice za sušenje so odlične, saj ostane tkanina manj zmečkana in mehkejša.
  7. Občasno posteljnino sušite na zraku, da se prezrači na naravnem zraku.
  8. Likanje posteljnine bi moralo postati del rutine, saj z likalnikom še dodatno uničite morebitne bakterije, ki so preživele pranje.

Ko perete posteljnino, nikar ne pretiravajte s količino pralnega praška. Raje potresite v boben nekaj sode bikarbone, ki nevtralizira vonj, in prilijte alkoholni kis za mehkobo. In brez strahu – posteljnina ne bo imela nikakršnega vonja po kisu!

 

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekAli je za prizidek potrebno gradbeno dovoljenje?
Naslednji članekKanada s prvim velikim obratom za proizvodnjo zelenega vodika

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.