Subvencije delodajalcem za zelena delovna mesta

Young farmer working in a cornfield, inspecting and tuning irrigation center pivot sprinkler system on smartphone.
Photo by Dmytro Diedov on iStock

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje je objavil povabilo delodajalcem za izvedbo programa Zelena delovna mesta. Gre za pomemben vidik trajnostnega razvoja, saj lahko zelena delovna mesta prispevajo k ciljem na področju podnebnih sprememb, ohranjanja narave in okolja ter posredno k aktivaciji brezposelnih oseb.

Spodbujanje zelenih delovnih mest

Zavod predvideva subvencionirano zaposlitev 300 brezposelnih oseb za nedoločen čas. Na voljo je 2,45 milijona evrov, ki jih sofinancira Ministrstvo za okolje in prostor iz Sklada za podnebne spremembe.

Povabilo je odprto do porabe sredstev, najdlje do 30.6.2024

Namen javnega povabila je spodbujanje delodajalcev k zaposlovanju brezposelnih oseb na zelenih delovnih mestih za nedoločen čas. Delodajalci lahko pridobijo subvencijo za zaposlitev brezposelnih, ki so prijavljeni v evidenci brezposelnih.

Zelena delovna mesta v Sloveniji
Zelena delovna mesta v Sloveniji Photo by on ZRSZ

Subvencija za delodajalce zelenih delovnih mest

Za subvencijo za novo zaposlitev lahko kandidirajo:

  • delodajalci iz dejavnosti, kot na primer gozdno-lesna veriga, ekološko kmetijstvo, učinkovita raba naravnih virov, proizvodnja energije iz obnovljivih virov, povečanje energetske učinkovitosti, trajnostni turizem ali iz drugih dejavnosti, ki prispevajo k ciljem na področju podnebnih sprememb,
  • delodajalci, ki zaposlujejo delavce v poklicih, kot na primer mizar, gozdar, montažer, inženir, serviser, strokovnjak za okolje ali kakšen podoben poklic, katerega delo je okoljsko prijazno.

Mesečna subvencija znaša 680 evrov in se lahko izplačuje največ dvanajst (12) mesecev. Delovno razmerje mora biti sklenjeno za nedoločen čas. Za krajši tedenski delovni čas, vendar ne krajši od dvajset (20) ur, lahko delodajalci zaposlijo invalide, ki v skladu z odločbo o invalidnosti smejo delati le krajši delovni čas.

VIRZRSZ
Prejšnji članekDrugi dan sejma AGRA v ospredju čebelarji, gozdarji in mladi kmetje
Naslednji članekISO 45001 – Sistem vodenja varnosti in zdravja pri delu

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.