Ste že doplačali dohodnino? Še nekaj dni do roka

2023 numbers on a calculator and euros banknotes, new year finance, money inflation and budget concept
Foto: Delpixart iz iStock

Finančna uprava Republike Slovenije poziva davčne zavezance, ki morajo doplačati dohodnino, da se bliža rok za plačilo le te.

Iztek roka za doplačilo dohodnine 2023

2. junija 2023 se izteče rok za plačilo doplačila dohodnine. FURS obvešča davčne zavezance, ki so prejeli informativne izračune dohodnine z datumom odpreme 31. marca 2023 in imajo doplačilo dohodnine – in tega še niso storili – naj to storijo.

Rok doplačila natisnjen na plačilnem nalogu, ki je sestavni del informativnega izračuna dohodnine. Zavezanci, ki so prejeli elektronsko vročen informativni izračun dohodnine, si lahkov plačilni nalog pripravijo v eDavkih.

Zavezanci, ki so zoper informativni izračun dohodnine vložili ugovor, rok se je iztekel 3. maja 2023, jim zneska ni treba poravnati, saj ugovor zadrži izvršitev.

Close up of a calculator and euro money in a financial analyzing concept
Foto: arsenisspyros iz iStock

Možno plačilo v več obrokih

Zavezanci imajo pravico, da se odmerjeni davek lahko poravna v več obrokih. Najenostavnejši in najhitrejši način je plačilo na tri obroke. V primeru vložitve obrazca ni treba predložiti nobenih dokazil o dohodkih, prihrankih in premoženju zavezanca in njegovih družinskih članov.

Roka za vložitev obrazca ni. Priporočamo pa, da ga zavezanec vloži čim hitreje. Najbolje bi bilo, da bi ga zavezanec vložil takoj, ko prejme plačilni nalog, ki ga ne more plačati v enkratnem znesku.

Prejšnji članekZakaj je dobro imeti vodni filter?
Naslednji članekRazkošna roža, ki prinaša srečo v ljubezni, ne sme manjkati v vašem domu

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.