Razkošna roža, ki prinaša srečo v ljubezni, ne sme manjkati v vašem domu

Potonika na vrtu.
Foto: Rabbitti iz iStock

Z omamno sladkim vonjem ter velikimi, razkošnimi okroglimi popki, polnimi v plasteh nanizanih cvetnih listov, so potonike že stoletja ena izmed najbolj priljubljenih vrst rož in eden najpogosteje izbranih okraskov v marsikaterem domu. Naj bodo sveže nabrane ali le motiv na posodi, vsakemu interierju dajo pridih prefinjenosti. Ko jih postavite v vazo, dodajte sredstvo, ki povečuje obstojnost rož, jih postavite v mlačno vodo in šele po uri ali dveh prestavite v hladnejši prostor. Preberite pet zanimivih dejstev o njenem veličanstvu – roži potoniki.

Potonike izžarevajo ženstvenost in nežnost

Ne glede na barvo, na voljo pa so nežno rožnate, bele, rumene in vinske barve, jih je Marco Polo jih je nekoč opisal kot vrtnice s strukturo, podobno zelju. Dokaj natančen opis, saj se na desetine nežnih cvetnih listov odpira v enega najlepših prizorov, ki si jih lahko zamislite.

Slika rože potonike.
Foto: GDJ iz Pixabay

Fotogenična roža izvira iz Azije

V evropske in ameriške vrtove so jo prinesli v družbi šipka, kamelije, krizanteme, azaleje in magnolije. Prav zaradi njihove razkošnosti in mogočne velikosti cvetov se veselimo njihove sezone, da bi lahko vsaj za kratek čas tudi v svojem domu uživali v omamnem vonju in videzu njihovih cvetov.

Kitajci že stoletja uporabljajo potoniko v vseh oblikah umetnosti

Je simbol miru, stabilnosti in zdravja, že od 7. stoletja pa so znane kot nosilke sreče. Slike potonik pogosto podarjajo in uporabljajo v notranjosti kot talismane za uspeh in splošno izboljšanje kakovosti življenja.

Potonika pozitivno vpliva na harmonično sobivanje moških in žensk

Cvet ljubezni, občudovanja in ženstvenosti cveti je v poznih pomladnih in zgodnjih poletnih mesecih. Bele potonike simbolizirajo dekleta in veljajo za simbol njihovih misli, a tudi lepote.

potonika
Foto: MarinaVorontsova iz iStock

Potonika ima poleg omamnega vonja in videza tudi zdravilne lastnosti

Pozitivno naj bi vplival na živčni sistem, izboljšuje spomin, znižuje holesterol in pozitivno vpliva na delovanje jeter.

Urednik portala MojPrihranek

Prejšnji članekSte že doplačali dohodnino? Še nekaj dni do roka
Naslednji članekTesla napovedala cenovno dostopen Model 2, na skupščini pa ni navdušila

Urednik portala MojPrihranek

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.