Samozaposleni in mikro podjetja lahko pridobijo brezplačne zaščitne maske

Nakup zaščitnih mask je nujen, a za nekatera, predvsem mikro podjetja in samozaposlene, obremenjujoč strošek. Zato imajo ti možnost pridobitve pomoči.

MGRT in OZS bosta priskočila na pomoč

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) tako poziva samozaposlene in mikro podjetja z 1 do 4 zaposlenimi, k prijavi za pridobitev brezplačnih zaščitnih mask. Te bodo prijaviteljem na voljo na 62 območnih obrtno-podjetniških zbornicah po vsej Sloveniji.

Obrtno podjetniška zbornica Slovenije (OZS) bo v imenu Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo razdelila 5 milijonov zaščitnih mask s ciljem preprečitve širjenja okužbe s covidom-19.

Kje se lahko prijavite

Javni poziv je objavljen na spletni strani OZS. Na poziv se lahko prijavijo tisti, ki izpolnjujejo pogoje, določene v javnem pozivu.

Postopek razdeljevanja zaščitnih mask

Upravičencem se odobrijo le pravočasno oddane in popolne vloge, ki bodo izpolnjevale vse pogoje za prijavo. Vlogo lahko oddate na spletni strani OZS. Upravičenec bo prevzel zaščitne maske osebno, na tisti območni obrtno-podjetniški zbornici, na območju katere ima sedež podjetja.

Seznam območnih zbornic je objavljen na spletni strani tukaj.

Do kdaj se lahko prijavite

Poziv je odprt do 15. 11. 2020 oziroma do razdelitev vseh razpoložljivih zaščitnih mask.

Maja Markovič

Novinarka

VIRMinistrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo
Prejšnji članekKoronavirus je navdihnil nove trende opremljanja
Naslednji članekTop vrtnarski trendi leta 2020
Maja Markovič

Novinarka

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.