Koronavirus je navdihnil nove trende opremljanja

Ker smo v letu 2020 veliko časa preživeli v naših domovih, je povsem smiselno, da so se posledično pojavili novi trendi opremljanja vezani nanj. Kakšen vpliv ima na tem področju koronavirus?

Multifunkcionalni prostori

Ker velik del aktivnosti trenutno opravljamo od doma – delamo, se učimo, telovadimo, kuhamo … – ni presenetljivo, da je vse bolj priljubljeno, da prostor naredimo čim bolj multifukncionalen. To najlažje dosežemo s pohištvom, ki je lahko večnamensko oziroma se ga da pospraviti in ta čas uporabljati za nekaj drugega. Eden od ključnih trendov na tem področju je »zložljiva postelja«.

Multifunkcijska postelja (wallbed.co.uk)
Multifunkcijska (zložljiva) postelja je ena izmed letošnjih trendov notranjega opremljanja predvsem manjših stanovanj (wallbed.co.uk)

Domači fitnes

Vse pogostejši so domači fitnesi oziroma vsaj prostori, v katerih telovadimo oziroma v katerem imamo športno opremo. Večina izbira opremo, ki se poda k ostali opremi doma. Bodisi po barvi bodisi po materialih.

Zoom prostor

Zaradi povečane količine spletnih sestankov se pojavlja trend t. i. zoom prostora. Ponavadi gre za sobo ali kot, ki je relativno miren, kjer se v ozadju ne sprehajajo drugi člani gospodinjstva in ki ima privlačno ozadje – čim manj načičkano, s čim manj podrobnostmi, najbolje belo. Zdi se, da se bo tovrstno sestankovanje ohranilo še nekaj časa, zato je smiselno razmisliti o postavitvi takšnega prostora, če ga še nimate.

Barvne kopalnice

Roza, zlata in mornarska kopalnica so bili leta 2020 pomembni iskalni pojmi, trend maksimalizma kopalnic pa naj bi vrh dosegel leta 2021.

Luksuzne starine

Nakup starin ima poleg navdihujočega pridiha in zgodbe v ozadju še eno dodano vrednost – ne dodaja k onesnaževanju okolja. Poleg tega (dobro ohranjene) starine ohranjajo svojo vrednost.

Popolnoma bele kuhinje

Strah pred mikrobi je vdrl v kolektivno zavest in se z njo odrazil v povsem belih kuhinjah. Medtem ko so druge sobe vse bolj drzne, je letos opaziti precejšen porast števila iskanj za »belo kuhinjo«, medtem ko tudi beli delovni pulti postajajo vse bolj priljubljeni, kar odraža željo po čistoči.

Pametni dom

Ker se izboljšuje ponudba storitev, ki si jih ljudje dejansko želijo in lahko privoščijo, postaja domača tehnologija v zadnjih letih vse bolj priljubljena. Covid-19 je pospešil trend uvajanje tehnologij v domove. Najbolj priljubljena je tehnologija, ki omogoča glasovni nadzor in deluje preko senzorjev.

VIRHomes & property; realtor.com
Prejšnji članekNeverjeten zelen nakupovalni center
Naslednji članekSamozaposleni in mikro podjetja lahko pridobijo brezplačne zaščitne maske

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.