Rok za vračilo dohodnine in čas za nove info izračune

Vračilo dohodnine je tukaj
Vračilo dohodnine je tukaj

Začeli so se dnevi, ko Finančna uprava Republike Slovenije pričenja z vračili dohodnine na račun upravičencev. Prvi tak datum je bil konec maja, nanaša pa se na tiste, ki so pred dvema esecema prejeli informativni izračun dohodnine. Kdaj bo vračilo dohodnine vidno na vašem računu? Kaj, če informativnega izračuna še nisem prejel?

Vračilo dohodnine in novi svežnji, ki bodo poslani

Osebe, ki so prejele informativni izračun dohodnine, bodo prve, ki bodo prejele vračilo. Ne vsi, le tisti, ki so do tega upravičeni. Vračilo dohodnine bi moral FURS na vaš račun nakazati do 30. maja. Ker pa je to nedelja, so nakazila vidna že v petek, 28. maja.

Oseba, ki je upravičenec do vračila dohodnine hkrati tudi dolžnik, se izvede pobot zapadle neplačane dajatve in se vrne znesek, zmanjšan za neplačane dajatve in pripadajoče zamudne obresti.

31. maj je rok za doplačilo premalo plačane dohodnine. Takrat pa bo šel na pošto tudi novi sveženj informativnih izračunov.

Informacije o prvem svežnju izračunov

V prvem svežnju je informativne izračune prejelo 959.949 oseb. Od tega jih je bilo 465.612 brez vračila ali doplačila dohodnine, 345.621 z vračili in 148.712 z doplačili. V denarnem pogledu je to naneslo na 29.089.559,71 evrov doplačil in 86.693.442,73 evrov vračil. Povprečni znesek vračila je znašal 251 evrov, znesek doplačila pa 195 evrov.

Prejšnji članekPrenovljene oznake na pnevmatikah v EU
Naslednji članekFrancoska nalepka za »mrtvi kot« razburila Evropo
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.