Novo mobilno omrežje Heliot Europe prihaja v Slovenijo!

Heliot Europe, ki je eksluzivni operater omrežja Sigfox0G v Nemčiji in Avstriji, se širi tudi v osrednjo Evropo. Že ta mesec bo pri nas postavljena prva bazna postaja za internet stvari (IoT) s tehnologijo Sigfox 0G Low Power Wide Area (LPWA). Ta tehnologija omogoča obsežno uporabo IoT aplikacij, je pa tudi energetsko varčna, stroškovno učinkovita in ne zahteva vzdrževanja.

Popolna pokritost Slovenije do poletja 2021

V začetku prihodnjega leta naj bi sledila postavitev še 19 postaj, do konca pomladi pa še nadaljnjih 56. Pokritih bo približno 85 % naseljenih področij Slovenije, popolna pokritost pa naj bi bila dosežena poleti 2021. Direktor poslovanja Heliot Europe pravi, da je Slovenija »zaradi svoje geostrateške lege pomemben trg in logičen naslednji korak v širitvi evropskega omrežja Sigfox 0G«.

Zemljevid Evrope

Heliot Europe sicer zanimajo tudi drugi trgi v vzhodni Evropi, kot je na primer Slovaška. Pri nas so se združili z družbo Slovenske železnice, ki bodo pomagale zgraditi omrežja. Slovenske železnice so največji ponudnik logistike v državi in upravljajo s 1200 kilometri železniških prog in 228 železniškimi in mešanimi postajami.

V iskanju novih partnerjev

Poleg tega Heliot Europe že išče partnerstva s področja zavarovalništva, avtomobilske in farmacevtske industrije, gradbeništva ter logistike. Heliot Europe omrežje 0G bo namreč podpiralo izvajanje strategije EU za digitalno preobrazbo evropskih mest. Direktor Heliot Slovenija pravi, da bo njihova tehnologija »priložnost za uporabnike, ki želijo izboljšati procese z aplikacijami IoT in delovati bolj učinkovito z razpoložljivimi viri«.

Sigfox 0G tehnologija je sicer evropska tehnologija IoT. To omrežje je bilo ustanovljeno leta 2010 v Franciji in dosega že več kot milijardo ljudi v 72 državah. Po vsem svetu je tako v uporabi že več kot 21 milijonov naprav, ki podpirajo Sigfox. Senzorji, analizne programske opreme, aplikacije v oblaku in ponudniki storitev pa se še naprej širijo. Senzorji lahko delujejo do deset let na eni bateriji in ker v njih skorajda ni mogoče vdreti, ponujajo izredno visoko stopnjo varnosti.

VIRSTA
Prejšnji članekPrihodnost javnega prevoza v času koronavirusa
Naslednji članekKako izbrati pravi kavč?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.