Kako izbrati pravi kavč?

Izbira kavča oziroma sedežne garniture je pomemben korak pri opremljanju doma. Pozorni moramo biti na več korakov, ki pripomorejo k izbiri najboljšega kavča. Stil, velikost, kakovost, udobnost, material in drugi pogoji so točno tisto, kar navaden kavč loči od našega, preljubega kavča. Poglejmo si vodič po izbiri perfektnega kavča.

Velikost

Seveda mora kavč pristajati v našo dnevno sobo ali drug prostor v hiši. Pozorni moramo biti na velikost kavča in hkrati na prostor, ki nam ga še pusti v prostoru za prosto premikanje. Hkrati pa je treba pri velikosti paziti na to, koliko ljudi bo kavč uporabljalo. Če oseb v gospodinjstvu ni veliko potem z velikostjo ne pretiravajte, ali pač. Tudi pomembno! Preverite, da boste lahko kavč spravili v prostor. Odličen kavč mora pristajati v prostor.

Oblika

Bo imel vaš kavč možnost raztegnitve v posteljo ali ne? Ali bo to le dvosed ali kotna garnitura? Vsekakor je oblika tisti korak, ki sovpada tako z velikostjo in stilom. Vse tri korake lahko jemljete kot enega, a ne pozabite. Vsi trije so izjemno pomembni, ko podrobneje premislimo o samem kavču.

Kotna garnitura
Kotna garnitura

Stil in barva

Ujemanje kavča z ostalimi elementi vašega doma je zelo pomembno. Pomembno predvsem, če vam je pomembna estetika in videz domovanja. Ste bolj za moderen videz prostora ali bolj retro oziroma starinski? Bo kavč ponujal naslonjala za roke? Bo zraven kavča tabure?

Kar pa se tiče same barve, pa je treba pomisliti na umazanijo, ki se lahko nabere in pozna na kavču. Morda še bolj kot to pa je pomembna sama estetika in ujemanje s prostorom.

Material

Enako kot pri barvi je potrebno razmisliti o materialu, ki gre z roko v roki s čiščenjem. Mehki materiali, kot je bombaž, so mehkejši, a se hkrati lažje obarvajo in so načeloma manj obstojne. Trdi materiali, kot je usnje, pa so dražji, a hkrati bolj obstojni.

Dvosed
Dvosed

Cena

Po tem, ko smo obdelali vse korake smo prispeli do zadnjega. Cena kavča močno vpliva na našo odločitev pri izbiri sedežne garniture, a vseeno tudi tu obstaja trik.

Pri Yes-pohištvu imajo sedežne garniture in kavče znižane vse do štirideset odstotkov. Izbira še nikoli ni bila tako lahka kot je lahko z enim 40-odstotno znižanim klikom. Lahko rečemo samo še, YES!

info@ilambienti.com | 031 354 787 | Spletna stran

Poleg izvrstnih pohištvenih izdelkov nudimo tudi svetovanje arhitekta, meritve na domu, 3D izris kuhinj, celostno izpeljavo načrta in predelavo pohištva po meri.

Prejšnji članekNovo mobilno omrežje Heliot Europe prihaja v Slovenijo!
Naslednji članekTalno gretje: vse, kar morate vedeti pred nakupom
info@ilambienti.com | 031 354 787 | Spletna stran

Poleg izvrstnih pohištvenih izdelkov nudimo tudi svetovanje arhitekta, meritve na domu, 3D izris kuhinj, celostno izpeljavo načrta in predelavo pohištva po meri.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.