Kaj je MiniBlagajna? Vse o aplikaciji za izdajo računov

Mini Blagajna od A do Ž
Mini Blagajna od A do Ž Foto: on miniblagajna

Že več kot 30 tisoč uporabnikov uporablja aplikacijo MiniBlagajna. Že samo ime aplikacije izda marsikaj o sami aplikaciji, v prispevku pa razložimo vse, kar je potrebno vedeti o njej.

Aplikacija MiniBlagajna

Gre za aplikacijo za izdajo izdajo računov in poročanje preko vezane knjige računov (VKR), ki je dostopna zavezancem preko spletne strani Finančne uprave. Obstaja vse od trenutka, ko je FURS uvedel davčne blagajne, s čimer je bilo zavezancem omogočeno izvajanje potrjevanja računov brez nabave namenske programske opreme. Na ta način zavezancem glede tega niso nastali stroški.

Spletna aplikacija omogoča, poleg izdaje gotovinskih računov, tudi poročanje podatkov vezane knjige računov ter nekatere napredne izvoze. Račune se izda v PDF obliki in jih je mogoče tiskati na A4 list. Mobilna aplikacija, izdelana za Android okolje, omogoča izdajanje računov na mobilni napravi in tisk le teh na podprt POS tiskalnik.

Obe aplikaciji omogočata delo več blagajnikov (operaterjev) na več lokacijah in več napravah. Pri tem je omogočen sprotni pregled vseh izdanih računov izdajatelja.

Aplikacija MiniBlagajna
Aplikacija MiniBlagajna Foto: on miniblagajna

Novost v aplikaciji MiniBlagajna

Finančna uprava je prisluhnila številnim podjetnikom in podjetjem, ki so želeli z MiniBlagajno izdajati tudi račune za negotovinska plačila. Zdaj je to omogočeno.

Aplikacija MiniBlagajna je dopolnjena s funkcionalnostjo kode QR za plačilo. Na računu, ki se izpiše iz MiniBlagajne, je pri tiskanju računa v A4 formatu (tisk v PDF) omogočen tudi izpis kode QR za plačilo. Koda QR se izpiše v primeru, če je izpolnjeno polje »Bančni račun v IBAN obliki za tisk kode QR za plačilo. S tem tudi izdajatelji računov, ki uporabljajo MiniBlagajno, lahko omogočijo elektronsko plačevanje potrošnikom, ki želijo plačati na tak način.

Aplikacija MiniBlagajna deluje na spletu in kot mobilna aplikacija

Aplikacija MiniBlagajna na spletu in pametnih telefonih
Aplikacija MiniBlagajna na spletu in pametnih telefonih Foto: on miniblagajna

Kako do aplikacije?

Za delovanje aplikacije na spletu je delo podprto s Internet Explorer 9 ali višje, zadnji dve verziji: Google Chrome, Mozilla Firefox ali Apple Safari. Uporabnikom z operacijskim sistemom Windows XP, ki uporabljajo Internet Explorer 8 ali nižji priporočamo, da namestijo Google Chrome ali Mozilla Firefox.

Za prijavo oz. vstop pa potrebujete digitalno potrdilo.

Žiga Kastelic

SEO urednik

Prejšnji članekTalno gretje v starejši hiši: izzivov je kar nekaj, vendar so rešljivi
Naslednji članekKako očistiti Dolce Gusto Infinissima? Odstranjevanje vodnega kamna (VIDEO)
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.