Imetniki brezplačnih vozovnic IJPP, lahko si oddahnete

Brezplačen prevoz podaljšan za eno leto
Brezplačen prevoz podaljšan za eno leto Foto: on sz

V mesecu juliju poteče veljavnost subvencioniranih vozovnic upravičencem – upokojenci, starejši od 65 let, imetniki evropske kartice ugodnosti in vojni veterani. Zdaj je situacija rešena z lepo novico za vse imetnike.

Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo pa je zdaj sprejelo Sklep o podaljšanju veljavnosti subvencioniranih vozovnic za brezplačen prevoz.

Brezplačni prevoz se podaljšuje za eno leto

Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo, ki sedaj ureja področje javnega potniškega prometa, je sprejelo sklep, da se vozovnice za brezplačni prevoz avtomatsko podaljšajo za eno leto.

Ministrstvo bo v mesecu poteka veljavnosti vlog in vozovnic za upravičence v povezanih v uradnih evidencah preverilo upravičenost, ter avtomatsko podaljšalo pravico do subvencioniranega brezplačnega prevoza.

Po preverbi podatkov se bo vloga sistemsko podaljšala za eno leto in na kartice upravičencev se bo avtomatsko naložila nova vozovnica.

IJPP vozovnice se bodo v letu 2023 temeljito spremenile
IJPP vozovnice v letu 2023 Foto: on

Postopek se bo izvedel v sistemu Integriran javni potniški promet (IJPP) in bo za upravičence brezplačen.

V letu 2023 je potrebno spremljati tudi IJPP vozovnice, saj se je sistem nekoliko spremenil. V našem prispevku Velike spremembe pri vozovnicah IJPP: Kaj moramo vedeti? izveste vse, kar rabite.

VIRgov
Prejšnji članekTemu pomembnemu organu ta vrsta pijače še bolj škoduje kot alkohol
Naslednji članekS tem trikom lahko prihranite do 30 odstotkov goriva, če le uporabite gumb, ki ga imajo vsi avtomobili

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.