Bazen Novo mesto navdušuje ob otvoritvi (FOTO)

Bazen Novo mesto
Foto: on olimpijskicenter-nm

Novica o novem bazenu v Novem mestu je hitro prešla Slovenijo. Težko pričakovani Bazen Novo mesto je končno odprl svoja vrata in povabil prve obiskovalce, ki so lahko preverili to novo in predvsem nujno pridobitev novomeške občine.

Bazen Novo mesto odprl svoja vrata

S septembrom 2023 je vrata za obiskovalce odprl Bazen Novo mesto, s čimer se je uresničila dolgoletna želja Novomeščanov, da v domačem mestu rekreativno plavajo in se udejstvujejo v plavalnem športu. Novomeška občina je namenila 6,8 milijona evrov za njegovo gradnjo in 890 tisoč evrov za notranjo opremo.

Hitro pa se je lahko bazen pohvalil tudi z arhitekturno nagrado. Zbornica za arhitekturo in prostorsko načrtovanje pa je bazenski kompleks že nagradila z Zlatim svinčnikom 2023, nagrado za najboljše arhitekturno realizacijo.

Bazen Novo mesto v Češči vasi
Bazen Novo mesto v Češči vasi Foto: on olimpijskicenter-nm

Osrednji 25-metrski plavalni in manjši 20-metrski vadbeni bazen sta na voljo vsem skupinam obiskovalcev, tako posameznikom kot številnimi klubom in društvom, ki ponujajo programe plavanja ali vadbe. V prvih dneh obratovanja je bazenski kompleks, ki sprejme 370 obiskovalcev, požel veliko zanimanja, kar je povsem razumljivo.

Plavalni bazen obsega 8 stez

V  25-metrskem plavalnem bazenu je 8 plavalnih stez. Za rekreativno plavanje so na voljo 2 do 4 steze, v katere se plavalci razporedijo glede na predznanje in hitrost plavanja. Preostale 4 steze so namenjene rednim najemnikom – klubom, društvom in podjetjem. Širina posamezne steze je 2,5 m, kar plavalcem ob upoštevanju plavalnega bontona omogoča nemoteno rekreacijo in treninge.

Vadbeni bazen

Bazen Novo mesto tudi s kavarno in savno

Za sprostitev športnikov in obiskovalcev se v kletni etaži bazenskega kompleksa nahajata dve finski savni. Kavarna v avli bazenskega kompleksa omogoča pogled na živahno dogajanje v bazenu, kjer se lahko okrepčate in spočijete. Tu je tudi zunanja terasa, dostop do kavarne pa je mogoč tudi z bazenske površine.

Bazen Novo mesto z otvoritvenimi cenami

Za še lepšo otvoritev je bazen znižal cene svojih vstopnic. Preverite ponudbo bazena, ceno vstopnic in druge informacije na spletni strani Bazena Novo mesto.

Prejšnji članekKako pomemben je vonj pri izbiri partnerja?
Naslednji članekNaj vas avgustovski obračun elektrike ne preseneti!
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.