Naj vas avgustovski obračun elektrike ne preseneti!

Electrometer is measuring power consumption. Coins in foreground. Expensive electricity concept. 3D rendered illustration.
Foto: vchal iz iStock

Na podlagi nedavno sprejetega Zakona o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov iz avgusta 2023 bodo računi za elektriko od vključno septembrskega za avgust za vse tiste, ki so jih prizadele poplave nižji. A pozor – ta mesec bo račun še višji kot morda pričakujete. Še posebej, če ste imeli priklopljene razvlažilce in ste uporbljali stroje z večjo porabo električne energije.

Ukrep Ministrstva za okolje, podnebje in energijo uvaja znižanje plačila električne energije za gospodinjske odjemalce, ki so ob poplavah utrpeli znatno škodo. Kot pojasnjujejo na Gen-I, na državni ravni trenutno poteka vzpostavitev centralne evidence. “Na podlagi te bo pripravljen seznam upravičencev, ki jim bo zaradi utrpele škode obračunana znižana cena električne energije. Ker so postopki v teku in je končni seznam še v pripravi, bo avgustovski obračun izveden po nespremenjeni ceni za vsa merilna mesta.” Kot obljubljajo, bodo za merilna mesta gospodinjskih odjemalcev, ki bodo na podlagi omenjenega seznama upravičeni do znižane cene, za avgustovski račun naknadno izvedli poračun z upoštevanjem nižje cene tudi za navedeno obdobje.

Kot še poudarjajo pri Gen I, uporabnikom na GEN-I kot dobavitelju ni potrebno pošiljati nobene dokumentacije glede prijave škode. “Vse potrebne informacije za uveljavljanje znižane cene za upravičene gospodinjske odjemalce nam bodo posredovane s strani pristojnih institucij, s čimer želimo postopek za vas olajšati.”

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekBazen Novo mesto navdušuje ob otvoritvi (FOTO)
Naslednji članekSe vam okna po sredini rosijo?

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.