Ajdovščina dobiva več kot sto novih stanovanj

Ajdovščina se lahko veseli novih stanovanj
Ajdovščina se lahko veseli novih stanovanj

Tako kot večina mest v Sloveniji, se tudi Ajdovščina spopada s primanjkljajem stanovanj. Zaradi širitve mesta so potrebna nova stanovanja in lokalne prebivalce je razveselila novica, da se bo gradilo šestnajst novih stanovanj. Locirana bodo ob reki Hubelj, kjer bo dom nove stanovanjske soseske. Poleg tega pa pričakujejo tudi nove gradnje na območju stare Lipe, kjer naj bi zraslo približno sto novih stanovanj.

Ne le stanovanja, tudi hiše

Občina Ajdovščina je pred meseci sprejela občinski podrobni prostorski načrt za območje stare Lipe. S tem je odprla pot gradnji novi stanovanjski soseski. Poleg tega je bil sprejet tudi OPPN za Strane na Planini, kjer bo zgrajenih triindvajset stanovanjskih hiš.

V osrednjem delu soseske Lipa bodo zgradili sedem večstanovanjskih objektov. Občina je odkupila večino zemljišč na degradiranem območju, ki jih je oziroma bo prodala investitorjem. Gre za 2,7 hektarja veliko območje, kjer so predvidene enostanovanjske in vrstne hiše, prav tako mešana gradnja. Javnosti najbolj zanimiv del pa je stanovanjski kompleks s približno sto stanovanji in garažno hišo. Pred dvema letoma se je govorilo o nekoliko višji številki, saj je bilo omenjenih 150 novih stanovanj.

Legenda preureditve območja stare Lipe, kot je naveden v prostorskem aktu
Legenda preureditve območja stare Lipe, kot je naveden v prostorskem aktu

Tik ob reki Hubelj pa bo zrasla nova manjša stanovanjska soseska. Ponujala bo 16 stanovanj v dveh manjših stolpičih. Velikosti stanovanj se bodo gibale od 80 do 100 kvadratnih metrov. Poskrbeli bodo za obnovljen oskrbovalni vodovod, novo transformatorsko postajo, javno kanalizacijo in novo telekomunikacijsko omrežje. Ob tem bodo uredili tudi sprehajalno pot, ki se bo priključila že obstoječi, ki vodi v center mesta. Tudi okolica bo deležna prenove. Že lansko leto pa je občina jasno povedala, da se bodo morali investitorji skrbno držati dorečenih določil.

Prejšnji članekSeznam odpoklicanih živil vse daljši: preverite, ali imate doma katerega od izdelkov
Naslednji članekKako se znebiti plevela

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.