Bodite previdni pri nakupu novega iPhona! Apple potrdil tole napako…

Shanghai, China - May 25 2023:  Apple’s new Privacy on iPhone ad at Shanghai Railway Station subway stop
Foto: S_Z iz iStock

Potem ko se je poročalo, da se nekateri novi modeli iPhone 15 pregrevajo, Apple dela na popravku programske opreme. Podjetje CNN-u sporočilo, da trenutne težave s pregrevanjem niso tveganje za varnost in ne bodo vplivale na dolgoročno delovanje prizadetih modelov iPhone. Prav tako so poudarili, da imajo iPhone-i notranje zaščite za komponente, ki pomagajo uravnavati temperaturo, če ta postane previsoka.

iPhone 15 / 15 Pro Max OVERHEATING / HEATGATE TESTING for the TRUTH!!

Apple je CNN-u tudi priznal, da obstaja več okoliščin, ki povzročajo pregrevanje njihove nove generacije telefonov. Uporabniške pritožbe so se začele pojavljati kmalu po tem, ko so najnovejši iPhone-i prišli v prodajo 22. septembra. “Odkrili smo nekaj pogojev, ki lahko povzročijo, da iPhone teče topleje, kot je pričakovano,” je Apple povedal v uradni izjavi. Prvič, pregrevanje se lahko pojavi pri nekaterih nedavno posodobljenih aplikacijah tretjih ponudnikov, kar povzroči “preobremenitev sistema”, je dejalo podjetje. Med te aplikacije spadajo Instagram, Uber in arkadna dirkalna igra Asphalt 9. “Z aplikacijami delamo na popravkih, ki so v fazi uvedbe,” je še dodal korporacijski predstavnik.

Apple je tudi razkril, da so odkrili napako pri iOS 17, ki vpliva na nekatere uporabnike, in načrtuje izdajo programske posodobitve za rešitev te težave. Niso pa komentirali, kdaj bo popravek na voljo. Poleg tega so pri Applu dejal, da se lahko naprava zdi toplejša v prvih nekaj dneh po namestitvi ali obnovitvi zaradi povečanih dejavnosti v ozadju.

Applova podpora na svoji spletni strani opozarja uporabnike, da se lahko naprava segreje, ko obnavljate varnostne kopije, uporabljate aplikacije z grafičnimi zahtevami, pretakate visokokakovostne videoposnetke in, ko jo brezžično polnite. “Te razmere so normalne, in vaša naprava se bo vrnila na običajno temperaturo, ko bo postopek končan ali ko končate z aktivnostjo,” podjetje navaja na spletni strani. “Če vaša naprava ne prikaže opozorila o temperaturi, jo lahko še naprej uporabljate.”

Novica prihaja prav v času močno povečanega povpraševanja po iPhone 15. Pred izidom so analitiki pri podjetjih, kot je Wedbush Securities, poročali, da so prednaročila za iPhone 15 večja od prvotno pričakovanih, pri čemer je veliko povpraševanje po premium modelih iPhone 15 Pro, še posebej po modelu Pro Max. Časi dostave in pošiljanja so se premaknili na pozni oktober do sredine novembra za različne modele Pro.

Novi iPhone-i so prišli v prodajo, potem ko je Apple avgusta poročal, da se je prodaja že zmanjšala že tretje zaporedno četrtletje. Prihodki od prodaje iPhonov so znašali 39,7 milijarde dolarjev za, kar pomeni približno 2-odstotno letno zmanjšanje, saj uporabniki manj pogosto posodabljajo svoje naprave. Vendar pa ocene podjetja Wedbush kažejo, da približno 250 milijonov iPhonov ni bilo posodobljenih že več kot štiri leta. Izboljšave na področju procesorja, kamere in sistema za polnjenje, skupaj z ugodnostmi, ki jih ponujajo mobilni operaterji, bi lahko bile več kot dovoljšen razlog, da uporabniki letos končno nadgradijo svoje naprave.

Cena iPhone 15 Pro se začne pri 1.099 dolarjih, medtem ko se cena iPhone 15 Pro Max začne pri 1.199 dolarjih. Vstopni modeli iPhone 15 in iPhone 15 Plus podjetja Apple stanejo 799 dolarjev in 899 dolarjev.

 

Prejšnji članekVabljeni na Marlesov dan odprtih vrat
Naslednji članekZnanstveniki predvidevajo konec letnih časov kot jih poznamo

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.