V občini Šentjur energetska prenova objektov

Občina začenja z energetsko sanacijo podružnične šole in vrtca na Blagovni, v naslednjih dneh se pričenjajo energetske sanacije več vrtčevskih objektov enot Vrtca Šentjur.

Vrednost obnove bo znašala 265.685,00 EUR, zanjo pa so se odločili, ker stavba ni energetsko učinkovita in ne ustreza trenutnim standardom. V preteklih letih je že bila izvedena prenova šole in telovadnice OŠ Planina pri Sevnici, postavili so novo enoto vrtca v Hruševcu, nato pa je bila s sofinanciranjem s sredstvi iz Eko sklada izvedena obsežna energetska sanacija OŠ Dramlja.

Občina Šentjur se je prijavila na razpis Ministrstva za infrastrukturo »Sofinanciranje operacij za energetsko sanacijo osnovnih šol, vrtcev, zdravstvenih domov in knjižnic v lasti lokalnih skupnosti« v okviru Operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture za obdobje 2007-2013, šeste razvojne prioritete Trajnostna raba energije, prve prednostne usmeritve Energetska sanacija javnih stavb. Zaradi uspeha na razpisu jim je uspelo izpeljati več projektov, lani so zaključili energetsko sanacijo POŠ Loka pri Žusmu ter OŠ Franja Malgaja Šentjur.

»Letos pa so na vrsti še ostali objekti, s katerimi je občina uspešno kandidirala na omenjenem razpisu, dela se pričenjajo v teh dneh. Preostanek poletja bo tako v znamenju del na vrtčevskih enotah Center, Pešnica, Planina in Slivnica. Gradbeni odri pa že stojijo na objektu podružnične šole na Blagovni, kjer bo energetsko saniran tudi vrtec,« so na spletni strani objavili načrte za letošnje leto.

Namen energetske obnove je zmanjšati stroške energetske oskrbe objektov, izboljšati bivalno ugodje za učence in zaposlene, zmanjšati rabo fosilnih goriv in posledično emisije toplogrednih plinov. Dela bodo zajemala izvedbo nove fasade, ki bo toplotno izolirana, zamenjavo stavbnega pohištva ter izolacijo podstrešja oz menjavo strešne kritine, kjer izolacija podstrešja ni mogoča.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.