Usedline in druge nečistoče v vodovodnih ceveh – kako sanirati brez gradbenih posegov

Stanje v ceveh poslabšuje kvaliteto vode
Stanje v ceveh poslabšuje kvaliteto vode

Stanje v ceveh poslabšuje kvaliteto vode

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podjetje NU FLOW NOVO MESTO d. o. o. proizvaja in vgrajuje inovativno ekološko tehnologijo za obnovo notranjih sten, uničenih, poškodovanih ali zamašenih vodovodnih cevi. Podjetje je del svetovno uveljavljenega koncerna in je vodilni proizvajalec epoksidne smole za obnovo vodovodnih cevi. Prednost uporabe metode Nu Flow predstavlja predvsem uporaba okolju prijaznih materialov in hitra ter učinkovita odprava težav.

Stanje vodovodnih cevi se z leti poslabšuje

Na ceveh, po katerih teče pitna voda, se skozi leta uporabe naberejo usedline in druge nečistoče, ki lahko povzročijo oporečnost vode in celo zamašitev cevovoda. Poleg tega se zaradi korozije cevi lahko zmanjša pretok vode, posledica je lahko tudi rjavo obarvana voda. V našem domu si seveda želimo čisto in odlično vodo, zato morajo biti vodovdne cevi v stanju, ko lahko zagotovijo pretakanje neoporečne vode. Rešitev je Nu Flow tehnologija!

Stanje cevi se z leti slabša
Stanje cevi se z leti slabša

Trajna in cenovno dostopna sanacija

Nu flow tehnologija za obnovo vodovodnih cevi, je izredno učinkovita in cenovno dostopna rešitev. Pomeni prihranek časa in denarja pri obnovi. Gre za dolgotrajno in učinkovito rešitev obnavljanja cevovoda, brez nepotrebnega razbijanja in poškodovanja samega objekta, kar pomeni, da omogoča lokalno rešitev težav in ne posega v samo zgradbo. Gre za poseben proces sanacije vodovodnih cevi s prevleko iz epoksi smole in metodo vpihavanja.

Pred sanacijo se naredi oceno stanja s kamerami in opravi strokovni pregled. Nato se cevi očistijo in izsušijo. Naslednji korak je peskanje cevi, kar odstrani vse obloge na stenah cevovoda. Ko so cevi v celoti očiščene, se vpihne epoksi premaz in s tem zaščiti celotno cevovodno omrežje.

Postopek sanacije cevi

Proces oblačenja cevi z epoksijem je ekonomična in učinkovita alternativa tradicionalni zamenjavi vodovodne inštalacije. Tehnologija popolnoma obnovi postarane in korodirane vodovodne sisteme. Prevleka iz epoksi smole omogoča sanacijo več vrst in različne dolžine cevi premera od 12 mm do 300 mm. Epoksi je material, zaradi katerega ne prihaja do razpok cevovoda, usedline se ne nabirajo in ne prihaja do korozije.

Investicija v obnovo znaša približno 1/2 cene klasične zamenjave cevi, cena sanacije hiše se začne pri 4.500 eur.

Vodovodni sistem ali odtočne cevi bodo po sanaciji popolnoma odporne proti staranju, obrabi in nalaganju oblog na stene cevovoda.

Za več informacij kontaktirajte podjetje NU FLOW NOVO MESTO d. o. o. na  E-naslov: info@nuflow.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.