Zelena okolica – brez pogrezanja, luž in blata

Zelene površine, pa naj bodo okoli stanovanjskega ali poslovnega objekta, so prijetne za oko. Poleg tega se prednosti ozelenelih površin dodobra pokažejo tudi v toplejšem delu leta. Kako doseči, da ostanejo zelene tudi tiste najbolj obremenjene površine?

Predvsem tisti, ki živijo v betonskih naseljih, vedo, kako se v toplem delu leta asfalt preko dneva razgreje. Površine se tudi ponoči ne uspejo dodobra ohladiti, posledica pa je, da je (brez klimatske naprave) težko ohladiti tudi prostore v stavbi, ki je obdana s pretežno betonskimi površinami. Zelene površine v neposredni okolici stavbe omogočajo veliko bolj prijetno bivanje. Površine se tekom dneva ne pregrevajo, poleg tega pa je zelenje tudi privlačno za oko.

ecoraster trataS pomočjo talnih rešetk ECORASTER® so lahko skozi vse leto ozeleneli tudi tisti najbolj obremenjeni deli dvorišča in dovozna pot, ne glede na to, ali se po površini vozite z osebnim ali celo tovornim vozilom.

Pozabite na luže

Talne rešetke ECORASTER® omogočajo, da zelenje brez težav raste in se zaradi hoje ali pod kolesi vozil ne uničuje. Poleg tega tla ohranjajo naravne lastnosti glede odcejanja vode in se ne pogrezajo, kot bi se, če ne bi bila obložena z rešetkami.

avto parkiran na ecoraster trati

Odvisno od modela, s pohodnim satjem utrjena tla prenesejo velikanske obremenitve in jim tudi tovorna vozila ne pridejo do živega. Z rešetkami se tako lahko utrdi tako pohodne kot prevozne površine, brežine, parkirišča in druge površine.

ecoraster razrezKer se tla ne pogrezajo, voda pa normalno odteka, tudi ne nastajajo luže. Pozabite lahko tudi na blato. Odvodnjavanje je zagotovljeno po celotni površini. Ker se pri namestitvi ECORASTER® talnih rešetk povozna in podložna plast ne mešata, blato ne nastaja.

Naj bo vrt vselej zelen

Prednost pohodnega satja ECORASTER® je tudi, da ga lahko uporabite ne le za ozelenjevanja in utrjevanje prevoznih in pohodnih površin, ampak tudi za ureditev vrta ob družinski hiši. Ob ozelenjevanju okolice družinske hiše se pohodno satje zaradi majhne debeline sten v celoti skrije v travno rušo in tako ohranja naraven izgled. Problematika sušnih poletnih obdobij je v primerjavi z betonskimi tlakovci ob uporabi pohodnega satja ECORASTER® veliko manjša, saj ta ne vpija vlage in je tako vsa dragocena vlaga v celoti na voljo travni ruši.

Satje je izjemno trpežno. Poleg tega, da prenese velike obremenitve, se odlično izkaže v temperaturnem razponu od – 30 °C do + 70 °C. Polaga se ga preprosto na sistem zatikanja in tako lahko ena oseba v približno eni uri položi do 100 m2 satja ECORASTER®.

Več informacij o priznanem talnem utrditvenem sistemu ECORASTER® je na voljo na spletni strani podjetja PROFARM KOŠENINA, d. o. o. ali pa jih pokličite na telefonsko številko 080 7374. Z veseljem vam bodo pomagali.

info@profarm.si | 01 361 83 03 | Spletna stran

ECORASTER je najuspešnejše pohodno satje v svetovnem merilu. Po svetu je bilo prodanega že 10.000.000 kvadratnih metrov ECORASTER pohodnega satja, kar toliko satja, da bi z njim lahko prekrili približno 2.000 nogometnih igrišč ali tekaško stezo dolgo 30.000 km.

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekČistilci zraka: ali pomagajo in kaj moramo paziti pri nakupu?
Naslednji članekDelo od doma in vse njegove prednosti
info@profarm.si | 01 361 83 03 | Spletna stran

ECORASTER je najuspešnejše pohodno satje v svetovnem merilu. Po svetu je bilo prodanega že 10.000.000 kvadratnih metrov ECORASTER pohodnega satja, kar toliko satja, da bi z njim lahko prekrili približno 2.000 nogometnih igrišč ali tekaško stezo dolgo 30.000 km.

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.