Na ureditev okolice boste odslej gledali drugače

Ureditev vrta oziroma okolice vašega doma lahko nepremičnini veliko bolj poveča vrednost kot marsikatera druga prenova. Tako je vsaj pokazala študija, ki so jo opravili in objavili na Post Office Money.

Kot je pokazala prej omenjena študija, z ureditvijo okolice lahko bolj povečate vrednost nepremičnine, kot če bi zamenjali staro kuhinjo z novo, izdelali zimski vrt ali celo dozidali kakšen prostor. Bolj naj bi se izplačalo posaditi okrasno rastlinje, urediti gredice, popraviti dotrajano teraso, urediti potko. Dobra poteza naj bi bila tudi napeljati vodo na vrt, če še ni napeljana.

Poiskali so nov način

cvetlični vrtVložek za ureditev okolice, je v primerjavi z vložkom za recimo dozidavo dodatnega prostor, zanemarljiv. “V zadnjem obdobju se je rast cen nepremičnin (v Veliki Britaniji, kjer je bila študija opravljena, op. p.) upočasnila. Zato so lastniki nepremičnin poiskali nove načine, kako dvigniti ceno svoji nepremičnini. S tem, ko se odločite za določene izboljšave, lahko pomembno vplivate na vrednost nepremičnine na trgu. Kot se je izkazalo, je ureditev okolice podvig, ki se še najbolj izplača,” je za britanski countryliving.com povedala Chrysanthy Pispinis iz Post Office Money. “Zanimivo je, da se lastniki ne odločajo za izboljšave le v primeru, ko želijo prodati nepremičnino. Kar 63 odstotkov vprašanih je odgovorilo, da prodaje nimajo v načrtu. Prenove za lastnike pomenijo to, da ustvarijo iz hiše dom, ki odraža njihove potrebe, okus, pa tudi potencial, da se bo vrednost nepremičnine s časom le večala.”

⇒ Kako pri prodaji nepremičnine iztržiti več?

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekLumarjeve hiše proizvedejo dovolj elektrike za hišo in avtomobil
Naslednji članekTlakovci Mantova

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.