torek, 29 septembra, 2020
Doma Gradnja Urejanje okolice Kako zagotoviti, da se dvorišče ne pogreza?

Kako zagotoviti, da se dvorišče ne pogreza?

Če imate dvorišče s tlakovci ali neasfaltirano parkirišče, se bo to ob normalni uporabi slej kot prej začelo na določenih mestih pogrezati. Ta neravna površina kvari izgled, veča možnost nastanka blatnih luž in oteži postavitev vrtne garniture. Če naravne površine primerno otrdimo, se trajno rešimo takšnih težav. 

ECORASTER® satje je enostavna ekološka rešitev utrjevanja tal s pohodnim satjem, ki se ponaša z izjemno trpežnostjo in omogoča ekstremne obremenitve površine, tudi do 350 ton/m2, odvisno od modela. Primeren je tako za zatravitev prevozno – pohodnih površin, kakor tudi za utrditev brežin, nabrežij in obremenjenih parkirnih površin.

Izjemno dobre drenažne lastnosti

ECORASTER® ima izjemno dobre drenažne lastnosti, ker se polnilni material v satju ne zbija (obremenjene so samo stene satja), ostaja površina v celoti vodopropustna. Odvodnjavanje je tako zagotovljeno po celotni površini. ECORASTER® onemogoča tvorjenje blata, saj se povozna plast ne more mešati s podložno plastjo.

Ozelenitev parkirnih površin in vrtov

Pohodno satje je tako odlična in trajna rešitev tudi za ozelenjene parkirne in pohodne površine ob družinskih hišah. V primeru zatravitve površin se pohodno satje zaradi majhne debeline sten v celoti skrije v travno rušo in tako ohranja naraven izgled. Problematika sušnih poletnih obdobij je v primerjavi z betonskimi tlakovci ob uporabi pohodnega satja ECORASTER® veliko manjša, saj ta ne vpija vlage in je tako vsa dragocena vlaga v celoti na voljo travni ruši.

Schichtaufbau ecorasterIzjemna elastičnost

Izjemno elastičnost satja in dobro prilagajanje neravninam podlage omogoča več kot 200 upogljivih elementov na kvadratni meter. Tudi ekstremne temperature od – 30 °C do + 70 °C satju ECORASTER® ne povzročajo nikakršnih težav.

Polaganje

Patentirani zatično-povezovalni sistem omogoča hitro in zanesljivo namestitev. 12 posameznih elementov pohodnega satja velikosti 33 cm x 33 cm je tovarniško že sestavljeno v plošče velikosti 100 cm x 133 cm, kar omogoča izjemno hitro polaganje. Ena oseba lahko v eni uri položi do 100 m2 satja ECORASTER®. Pohodno satjeECORASTER® je na voljo v štirih različnih izvedbah, ki so prilagojene vašim specifičnim potrebam.

Več informacij o priznanem talnem utrditvenem sistemu ECORASTER® je na voljo na spletni strani podjetja PROFARM KOŠENINA, d. o. o. ali pa jih pokličite na telefonsko številko 080 7374. Z veseljem vam bodo pomagali.

ECORASTER im Einsatz: Winterdienst

ECORASTER je najuspešnejše pohodno satje v svetovnem merilu. Po svetu je bilo prodanega že 10.000.000 kvadratnih metrov ECORASTER pohodnega satja, kar toliko satja, da bi z njim lahko prekrili približno 2.000 nogometnih igrišč ali  tekaško stezo dolgo 30.000 km.

Urednik portala MojPrihranek.si

S spleta

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo, vnesite svoje ime tukaj
Prosim vnesite svoj komentar!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

11,788FansLike
313FollowersFollow
247FollowersFollow

Najbolj priljubljeno

Test post

This is a test post

Prostor za vse vrste srečanj

Družinska kopalnica je tisti prostor, kjer se dnevno srečujemo med hitenjem in skrbjo zase. Geberit na tem mestu ponuja nekaj namigov, kako kar najbolje...

Naročite vodič po prenovi doma

Tudi vi načrtujete prenovo doma, pa ne veste, kako bi se je lotili? Potem vam bo zelo prav prišel Ytong vodič po prenovi, ki...

In če bi vaš račun za ogrevanje znašal 0 evrov?

Ste vedeli, da je lahko vaša stanovanjska ali počitniška hiša, koča, garaža ali drugi objekt prezračen, suh in topel brez obratovalnih in vzdrževalnih stroškov?...