Kako se znebiti plevela med tlakovci

plevel

Lepo je, ko sta okolica hiše in vrt urejena. Številnim preglavice povzroča plevel, ki pokuka skozi skorajda vsako minimalno razpokico betona, med tlakovci, ob hiši … Pred vami je nekaj napotkov, kako ga zatreti na naraven način.

Najprej ga poskusite čim več odstraniti ročno. Pri tem pazite, da rastline pulite nežno in jih izvlečete skupaj s koreninico.

Nato nekaj dni zapored mesta, kjer ne želite, da se razrašča plevel, polivajte z alkoholnim kisom, ki bo povzročil, da bodo ostanki rastlin odmrli.

Namesto kisa lahko uporabite slano raztopino (voda in sol naj bosta v razmerju 3/4 vode, 1/4 soli). Premešajte in popršite. Ob tem bodite pozorni, saj bo sol pronicala v prst in tam morda ne bo rasla nobena rastlina več.

Soda bikarbona je še eno sredstvo, s katerim si lahko pomagate na naraven način zatreti rast plevela. posujte jo na debelo po mestih, kjer sicer raste plevel. Soda bikarbona bo preprečevala nadaljnje širjenje plevela.

Imate tudi vi kakšen domači recept za zatiranje plevela? Veseli bomo, če ga boste delili v komentarju.

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekHYDRO-M – edinstvena rešitev za klimatizacijo, ogrevanje prostorov in pripravo tople sanitarne vode za sisteme MULTISplit
Naslednji članek3 najbolj priljubljeni sladoledi poletja 2022
Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

1 komentar

  1. moje sožalje vsem, ki se matrate s plevelom med tlakovci, kot jaz že več kot 5 let, probal vse, kar piše zgoraj, ne pomaga nič – še več – naštete snovi bodo začele najedat tlakovce z boka lepo počasi hrsk, hrsk….
    Pomaga edino aparat 10 kW na pregreto paro 200°C, samo stane pa pet jurjov in ga ne more en običajnik kar tako nabavit, pa tud para zna bit divja – tlakovci hrsk hrsk ….
    Zares rešitev je samo bager in asfalt….

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.