Impregnatorji za zaščito betonskih tlakovcev in robnikov

Z impregnacijo dodatno zaščitimo beton pred škodljivim vdiranjem umazanih snovi in vode. S tem podaljšujemo življenjsko dobo in dolgoročno močno zmanjšamo strošek vzdrževanja tlakovanih površin.

Impregnacija zaščiti tlake in ostale impregnirane elemente pred vodo, oljnimi madeži, ostalim škodljivimi snovmi. Zaradi enostavnosti uporabe, impregnatorja Impre-T in Impre-TS sta enokomponentna in pripravljena za takojšnjo uporabo, ju lahko na površino nanesemo tudi sami. Sta okolju neškodljiva ter ne vsebujeta topil.

Betonske tlakovce je smiselno zaščititi pred vremenskimi in drugimi vplivi

Z impregnacijo se dodatno poveča tudi odpornost proti zmrzali v prisotnosti talil (soli). Impregnacija deluje kot UV zaščita, je paropropustna ter preprečuje rast mahovja, plesni in tako se zmanjša možnost zatravitve tlakovane površine. Zmanjša se vpliv karbonatizacije (zapre pore) do 5 mm globine.

Zaščiten tlakovec ne vpija tekočine

Betonski izdelki  se lahko impregnira na več načinov. Pri površinski impregnaciji izdelke dodatno zaščitimo tam, kjer so najbolj izpostavljeni agresivnemu okolju. Premaz z impregnatorjem preprečuje vpijanje nezaželenih tekočin v tlakovce. Impregnacija se tem zagotavlja daljšo življenjsko dobo, lažje čiščenje in vzdrževanje tlakovcev in robnikov.

Nespremenjen ali mokri videz

Impre-T se uporablja, kadar želimo obdržati nespremenjen videz tlakovcev, Impre-TS pa takrat, kadar želimo imeti polmokri videz površine izdelkov.

Impre-T

Barve postanejo bolj intenzivne, čiščenje pa veliko lažje. Premaz z impregnatorjem Impre-T preprečuje vpijanje nezaželenih tekočin v tlakovce. Impregnirane površine, so barvno bolj enakomerne, ne vpijajo vode in kemikalij, zato so bolj odporne proti mrazu, atmosferilijam in soli. Odvisno od vpojnosti podlage se za impregniranje porabi približno 100 do 200 ml impregnatorja na kvadratni meter površine.

Impre-TS

Impre-TS je impregnator na osnovi umetnih smol (akril-polimeri), ki se uporablja za zaščito betonskih tlakovcev, vidnih betonov, mavčnih in opečnatih površin in naravnega kamna. Pred nanašanjem površino temeljito očistimo in odstranimo vse eventuelne stare premaze. Impre-TS razpršimo po suhi površini in počakamo, da se skoraj posuši. Ponovno ponovimo nanašanje. Po cca. 3 urah je zaščitena površina sposobna prenašati normalne obremenitve okolja.

Po nanosu Impre-TS je površina zaščitena pred vplivi okolja in zelo enostavna za vzdrževanje. Z uporabo impregnatorja Impre-TS dosežemo polmokri videz površine. Barvni odtenki so bolj intenzivni in sveži. Odvisno od vpojnosti podlage se za impregniranje porabi približno 100 do 200 ml impregnatorja na kvadratni meter površine.

betonarna@oblak.si | 01 620 75 60 | Spletna stran

Že več kot 117 let vodilni proizvajalec tlakovcev.

Urednik portala MojPrihranek.si

VIROblak Group
Prejšnji članekKako brezplačno do klimatske naprave?
Naslednji članekZnižajte stroške za hlajenje
betonarna@oblak.si | 01 620 75 60 | Spletna stran

Že več kot 117 let vodilni proizvajalec tlakovcev.

Urednik portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.