5 hitrih nasvetov za zunanjo kuhinjo

V vročih državah je zelo popularna zunanja kuhinja. Trend zunanjih kuhinj se počasi pojavlja tudi v bolj mrzlih področjih oziroma tistih, kjer ni vroče skozi celo leto. Ste se že kaj spraševali, kako bi bila videti zunanja kuhinja na vašem dvorišču? In s tem ne mislimo le na prenosni žar, ampak na pravo kuhinjo. Pripravili smo pet hitrih nasvetov, ki jih potrebuje vsak, ki se odloča o zunanji kuhinji.

Lokacija

Čeprav jo lahko v osnovi postavimo kamorkoli pred hišo, moramo razmisliti še o čem. Dlje kot bo kuhinja od hiše, dlje bo treba napeljati vodno in električno napeljavo. O razdalji pa lahko govorimo tudi pri opremljenosti zunanje kuhinje, da ne bo treba iti vsakih pet minut nazaj v hišo.

Primer majhne zunanje kuhinje

Osvetlitev

Najverjetneje ne bo vsak dan dovolil, da boste kuhali in pekli v dnevni svetlobi. Včasih se tudi družba dobi v poznejših urah, in zato je treba nameniti pozornost na osvetlitev kuhinje. S preprostimi lučmi osvetlite jedilno mizo in kuhinjski pult. Če bo pot do kuhinje daljša, je treba osvetliti tudi njo.

Prava osvetlitev za zunanjo kuhinjo

Zaščita pred vremenskimi vplivi

Pred postavitvijo same kuhinje je treba pomisliti tudi na vremenske vplive. Da se bomo lahko skrili pred močnim soncem in dežjem, lahko postavimo velike senčnike ali streho. Kar pa se tiče stolov, miz in pultov morajo biti iz materialov, ki so namenjeni za zunanjo uporabo.

S streho nad dež in sončne žarke

Obstoječi materiali

Svojo zunanjo kuhinjo je najpametnejše sestaviti iz takšnih materialov, ki bodo vzdržali zunanje vplive. Nerjaveče železo, obstoječa plastika, kamen, granit in beton so le eni izmed množice materialov, ki bodo vzdržali dlje časa. Tako ne bo treba vsako leto menjavati opreme, ampak smo lahko več let brez skrbi.

Uporaba obstoječih materialov

Oprema

Bistvo kuhinje je oprema in zato je treba dobro premisliti, kaj bo stalo v zunanji kuhinji. Štedilnik, pripravljalni pult, žar, pomivalno korito, posoda, pribor in ostali pripomočki, mize, stoli in pult. Pri opremi je treba pomisliti na sto in eno stvar, predvsem pa, ali bomo vsako poletno sezono le preselili nekaj stvari iz hiše v zunanjo kuhinjo, ali kupili ločeno vse stvari za zunanjo kuhinjo.

Opremljenost zunanje kuhinje

Preberite še: Kamini: Cena, trendi, ideje in preverjeni ponudniki za kamine

Prejšnji članek6 načinov, kako uporabiti star časopisni papir
Naslednji članekPasivni rastlinjak, ki ga ni potrebno ogrevati
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.