6 načinov, kako uporabiti star časopisni papir

Ločevanje odpadkov, življenje brez plastike, energetsko učinkovita gradnja … ves sodobni razvoj gre v smer manjšega obremenjevanja okolja. Včasih je mogoče določene predmete, namesto da jih zavržemo, ponovno uporabiti. Med take sodi tudi časopisni papir.

Čiščenje

Že naše mame in babice sočasopisni papir uporabljale za brisanje steklenih površin, Okna, steklene mize, ogledala in steklene posode lahko do sijaja ščistite s časopisnim papirjem. Vse, kar potrebujete, je le malo vod, s katero časopis navlažite. Presenetljivo – s časopisnim papirjem boste brez težav zdrgnili madeže in dosegli visok sijaj brez sledi.

S časopisnim papirjem lahko tudi z železne posode odstranite rjo.

Srkanje vlage

Zaradi izjemne vpojnosti, lahko papir uporabite za hitrejše sušenje premočenih čevljev, pa tudi za brisanje raznih površin. Posebej se izkaže pri brisanju lesenega pohištva, na katerega polijete recimo čaj ali kavo. Če bi v primeru brisanja z navadno krpico morda ostal viden madež, lahko ob uporabi časopisnega papirja na madež pozabite.

Podlaga

Časopisni papir je uporaben tudi za podlaganje pod lončke z rožami, lahko za zaščito polic pred poškodbami, prahom in drugimi vplivi.

Kreativna uporaba

Iz časopisnega papirja lahko izdelate okraske za dom, vanj ovijete darila, zvezke.

Iz papirja lahko izdelate igrače, lutke, ladje, letala … prepustite domišljiji svojo pot. Povabite k sodelovanju otroke, ki bodo v ustvarjanju zagotovo uživali.

Za daljšo svežino

V časopisni papir lahko zavijete zeleno listnato zelenjavo in ji tako podaljšate svežino. Podobno lahko v časopisni papir zavijete tudi kruh.

Za lomljive predmete

Za debele kupe časopisnega papirja boste posebej hvaležni ob morebitni selitvi. Odlično se obnese pri pakiranju občutljivih inlomljivih izdelkov. Uporabite ga lahko tako, da ga med recimo krožnike polagate v plasteh za blaženje tresljajev. Če ga zmečkate, lahko z njim zapolnite prazne prostore in onemogočite, da bi se predmeti prosto premetavali po škatlah. vanj ovijte kozarce, vaze, parfume in druge (steklene) lomljive predmete.

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekPogodba o posredovanju
Naslednji članek5 hitrih nasvetov za zunanjo kuhinjo

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.