RAZPOKE NA STENI? Sanacija posedenih temeljev

Na hišah in drugih objektih se na stenah pogosto pojavljajo razpoke. Glavni vzrok za nastanek razpok je posedanje temeljev, ki je posledica sprememb v terenu. Med najpogostejše spadajo izsušitev terena (suša), puščanje vodovodnih cevi in odtokov, neustrezno utrjeni nasipi, izkopi v bližini objekta, delovanje podtalnice in posledično izpiranje temeljev, vibracije… V novejšem času imajo čedalje večji vpliv na zemljino ekstremne klimatske spremembe.

Utrditev terena

Ena izmed zelo učinkovitih rešitev je tehnologija globinskega injektiranja Uretek, ki je specializirana za utrjevanje (konsolidacijo) temeljnih tal stanovanjskih hiš in blokov, poslovnih stavb, industrijskih objektov, spomeniško zaščitenih stavb in drugih objektov. Gre za preprost, čist, hiter, natančen in učinkovit postopek, pri katerem v temeljna tla vgradijo posebno ekspanzijsko smolo. Z omenjenimi injekcijami učvrstijo teren in povečajo njegovo nosilnost.

Izvedba injektiranja

Skozi temelje izvedejo manjše vrtine do potrebne globine. S pomočjo posebne naprave nato injektirajo smolo v teren. Smolo najprej vgradijo neposredno pod temelj, potem pa sledi izvedba močnih injekcije do potrebne globine. Smola se širi in z ekspanzijsko silo utrdi teren. Rezultat je izboljšana nosilnost temeljnih tal. Celoten poseg nadzirajo s sistemom laserskih merilnikov in z geotehničnimi merilnimi sondami.

Uretek je trajen in prijazen do okolja

Smola Uretek Geoplus je trajna; dobavitelj na osnovi preizkusov in strokovnih izkušenj zagotavlja, da njena mehanska stabilnost traja najmanj 65 let. V teren vgrajena raztezna geotehnična smola se ne krči in ne razkraja. Smola Geoplus je nevtralna do okolja in skladna z evropskimi okoljskimi direktivami. Ta način sanacije temeljnih tal odlikujejo tehnološka dovršenost, učinkovitost, izvedba brez razkopavanja ter možnost dvigovanja in izravnave posedenih konstrukcij.

uretek@uretek.si | 01 787 83 86 | Spletna stran

Uretek® je z več kot 30 leti izkušenj vodilno podjetje na področju injektiranja raztezne geotehnične smole za utrjevanje temeljnih tal.

Urednica portala MojPrihranek.si

VIRURETEK
Prejšnji članekIdealna temperatura doma
Naslednji članekNovi ameriški dom vas bo pustil odprtih ust
uretek@uretek.si | 01 787 83 86 | Spletna stran

Uretek® je z več kot 30 leti izkušenj vodilno podjetje na področju injektiranja raztezne geotehnične smole za utrjevanje temeljnih tal.

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.