Pločevinasta kritina TILCOR

Po primerjalnih testih ima strešna kritina Tilcor za 10 let daljšo pričakovano življenjsko dobo v primerjavi z drugimi podobnimi kritinami.

Strešna kritina Tilcor je izdelana na Novi Zelandiji pri podjetju Ross Roof Group, ki ima že več kot 75 letno tradicijo proizvodnje strešnih kritin. Nova Zelandija je vodilna na svetu pri izdelavi pločevinastih strešnih kritin v obliki strešnika.

Ta tip strešne kritine se je najbolj razvil prav na Novi Zelandiji. Tam imajo veliko potresov, v takšnih primerih pa je lahka pločevinasta kritina najbolj varna. Poleg tega jih je agresivna morska klima pripravila do tega, da so prvi na svetu začeli izdelovati cink-aluminizirano jekleno pločevino, ki ima v primerjavi s pri nas poznano pocinkano pločevino bistveno daljšo življenjsko dobo.

Na Novi Zelandiji so bogata nahajališča visoko koncentrirane železove rude v obliki tako imenovane železove mivke. To je ena od najčistejših oblik železove rude na svetu, ki vsebuje od 60 do 70 % železa. Za izdelavo jeklene pločevine ne uporabljajo odpadnega železa, kar odločilno vpliva na korozijsko obstojnost in trajnost kritine. Najbolj kredibilen certifikacijski organ v Evropi BBA Certs zato med podobnimi kritinami samo za Tilcor predvideva za 10 let daljšo življenjsko dobo.

Za izdelavo kritine Tilcor se uporablja kameni granulat iz štirih različno naravno obarvanih kamnin. To pomeni, da se večino končnih barv strešnikov lahko doseže z eno ali z mešanjem več naravno obarvanih kamnin. Pri bolj živih barvah strešnikov, pa je kot osnova vedno uporabljena najbolj podobna naravno obarvana kamnina. Možnosti razbarvanja praktično ni.

V podjetju Bonmark se že 15 let specializirano ukvarjamo z distribucijo pločevinaste kritine. Verjamemo, da ima ta vrsta kritine številne prednosti pred drugimi vrstami kritine. Je najbolj odporna v primeru toče in močnega vetra. Ima tudi dolgo življenjsko dobo in je zaradi tega dolgoročno najbolj ekonomična. V primerjavi z drugimi vrstami strešne kritine ima pločevinasta kritina številne prednosti.

Matjaž Lesjak

Urednik portala MojPrihranek.si

VIRBonmark
Prejšnji članekSolarni panel, ki ga preprosto namestite na okno
Naslednji članekKako brezplačno do klimatske naprave?
Matjaž Lesjak

Urednik portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.