Solarni panel, ki ga preprosto namestite na okno

Če ste med tistimi, ki si želijo znižati stroške za električno energijo, a ne veste, kje bi začeli, je solarni panel, ki ga namestite na okno, idealen za vas.

Sončno energijo, ki sodi med obnovljive vire energije, lahko učinkovito uporabimo tako za ogrevanje kot hlajenje prostorov, kuhanje, ogrevanje sanitarne vode, svetlobo. Škoda bi bila, da je ne bi izkoristili v vsakem gospodinjstvu za vsaj kakšno stvar. Na voljo je sicer ogromno solarnih polnilnikov, ki jih s sončno svetlobo napolnite, ko ste na prostem. Prednost novega dizajnerskega solarnega panela pa je, da ga lahko preprosto polnite in uporabljate tudi doma. Obesite ga na okno, za polno polnjenje baterije, ki je vgrajena v solarni panel, pa boste morali počakati 8-10 ur.

Vašo pametno napravo nato polnite s pomočjo USB kabla. V bateriji se akumulira dovolj energije za 2-kratno polnjenje mobilnega telefona iPhone oziroma za 1-1,5-kratno polnjenje mobilnega telefona z operacijskim sistemom Android. Tablico lahko napolnite za približno 50 odstotkov, 3-krat napolnite predvajalnik glasbe ali 1-krat prenosni zvočnik.

Majhne spremembe, velik učinek

Kot pravijo pri podjetju Grouphug, ki proizvaja panele, je osnovna ideja pokazati širši množici, da je uporaba obnovljivih virov v resnici možnost, ki jo lahko izkoristi prav vsakdo. “Obstaja svet, v katerem je obnovljiva energija uporabniku prijazna,” pravijo. Prepričani so, da je prednost tudi, da pri njihovem izdelku niso vlagali v uporabnost na račun izgleda. Ohranili so oboje. “To je izdelek, ki bo  razmišljanje o porabi energije dvignil na novo raven.”

Solarni panel

Za produktom sicer stoji Krystal, ustanoviteljica podjetja Grouphug, ki je polnilno postajo izdelala, ker je negativno presenečena, ko je videla, kaj trg sploh ponuja. Kot je pojasnila, je živela v zelo majhnem stanovanju in ni imela možnosti, da bi postavila sončne celice za lastno oskrbo z energijo. Našla je sicer polnilce, ki delujejo na sončno energijo.  je povedala. Izdelala je polnilec, ki se polni na sončno svetlobo.

Služil vam bo še dolga leta

Solarni panel, ki ga lahko pritrdite na okno, ima vdelano vrvico, ki omogoča, da produkt obesite. Poleg tega ima USB izhod, opremljen pa je 10W solarnim panelom iz monokristalnih celic, ki naj bi bile praktično neuničljive. Kot zagotavljajo, je izdelan iz takih materialov, da bi moral svojo nalogo opravljati vsaj 25 let. Izdelan je modularno, tako da je mogoče praktično vsako komponento, če bi se uničila, nadomestiti z novo in tako ni treba zavreči celega izdelka. Ogrodje je izdelano iz bambusovega lesa in zaščitena s posebnim organskim mineralnim oljem, ki daje eleganten videz.

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekNajbolj učinkoviti načini omejitve podnebnih sprememb vas bodo presenetili
Naslednji članekPločevinasta kritina TILCOR

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.