Odločitev, ki zagotavlja zdrav način življenja, udobje in dolgoročne prihranke

Dom je tam, kjer se počutimo prijetno in varno. To je prostor, kjer se lahko sprostimo, odmislimo vsakodnevne tegobe in zadihamo s polnimi pljuči. Veliko je odvisno od izbora ustreznih rešitev, ki notranji prostor naredijo prijeten in zdrav. Zdravje pa je tisto, ki šteje največ.

Redno gibanje, zdrava prehrana, skrb za duševno zdravje so glavni dejavniki, ki nas ohranjajo zdrave in vitalne. Kaj pa dejavniki v stavbi? Močna nihanja vlage in temperature, slabo prezračevanje in povečana količina prašnih delcev so lahko krivi za težave dihalnega trakta, slabšo pljučno funkcijo ter bolezni srca in ožilja.

Temperatura in vlaga v prostoru sta pomembni

Prenizka ali previsoka vlažnost negativno vpliva na naše zdravje, prav tako temperatura v bivalnih prostorih. Idealna temperatura je okoli 21 stopinj Celzija, relativno vlažnost zraka pa od 40- do 60-odstotkov. Ne pozabite na redno in pravilno prezračevanje prostorov!

Najbolj idealno je, če gradbeni materiali sami poskrbijo za vzpostavitev pametnega in zdravega doma.  Kakovosten fasadni sistem v kombinaciji z masivnimi zidovi deluje kot naravni klimatski sistem, ki poleti preprečuje pregrevanje sten, pozimi pa zadržuje toploto in skrbi za zdravo vlažnost.

Fasadni sistemi Baumit zagotavljajo zdravo in prijetno bivalno okolje. Primerni so tako za novogradnje kot za toplotne prenove, priporočamo jih tudi pri izolaciji pasivnih in nizkoenergijskih hiš. Drugi pomemben steber, ki skrbi za kakovost bivanjskega udobja, tvorijo notranji ometi Baumit Klima.

Celovito udobje v prostoru je doseženo šele takrat, ko so upoštevani in med seboj usklajeni vsi pomembni stebri zdravega bivanja. Dokazano v največjem raziskovalnem centru, kjer preučujejo vpliv gradbenih materialov na zdravje, v Viva parku.

info@baumit.si | +386 1 236 37 55 | Spletna stran

Želimo, da bi vsi ljudje bivali v zdravem, energijsko varčnem in lepem domu.

VIRBAUMIT
Prejšnji članekSistem vhodnih vrat z edinstveno kakovostjo in opremo
Naslednji članekIzjemno tiho delovanje plinskega grelnika Unical model K+A
info@baumit.si | +386 1 236 37 55 | Spletna stran

Želimo, da bi vsi ljudje bivali v zdravem, energijsko varčnem in lepem domu.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.