Koliko stane prenova kopalnice na ključ (cena adaptacije kopalnice 2021)?

prenova kopalnice

Prenavljate stanovanje ali hišo in vas zanima, kako poteka prenova kopalnice? Kateri mojstri so vpleteni, koliko časa bo trajala prenova in predvsem … Koliko stane prenova kopalnice?

prenova kopalnice
Koliko stane prenova kopalnice v 2021?

Na kratko, za prenovo kopačnice boste z materialom in delom vred odšteli med 500 in 1500 € / m2. Da, razpon je velik, saj ceno najbolj definira izbira materialov in opreme. Mojstri pa se cenovno razlikujejo nekje 20 %. A ne tako zelo zaradi cene, dober izvajalec vam bo kopalnico dobro naredil, vse od načrta pa do brezhibne izvedbe, zato ne svetujemo iskanje najcenejše prenove kopalnice.

Detaljno so cene prenove razdelane v prispevku “PRENOVA KOPALNICE: KOLIKO STANE OBNOVA KOPALNICE NA KLJUČ?

Cena prenove / adaptacije kopalnice na ključ

Prenova kopalnice je od vse adaptacij ena dražjih obnov. Celovita prenova z vključeno zamenjavo keramike, sanitarne opreme in inštalacij vas bo stala torej od 500 pa do 1500 evrov na m2. Cena je največkrat odvisna od obsega dela, ki je vloženo v prenovo, zato je pomembno, da si izdelate površinsko predstavo, kaj bi radi. Strokovnjak vam bo nato znal svetovati in oblikovati ceno, v okviru katere bo izpolnil vse vaše želje. Cena se spreminja tudi glede na to, kakšno kvaliteto opreme in materialov izberete in koliko kvadratnih metrov ima vaša kopalnica. Načeloma cena prenove ne narašča sorazmerno z njeno površino, saj manjše kopalnice na kvadratni meter ponavadi stanejo več kot večje – predvsem zaradi dražje opreme.

4 trendi in ideje za adaptacijo kopalnice

Če ste se letos odločili za prenovo kopalnice, vam svetujemo, da dobro razmislite o tem, kakšna bo. Prenova kopalnice je navsezadnje velika naložba, ki je verjetno v kratkem ne boste ponovili. Preglejte trenutne trende in ideje, kako kopalnico opremiti in kakšno pohištvo izbrati.

  1. OZVOČENJE KOPALNICE: Če ste tip človeka, ki pod prho rad poje in uživa v melodijah svoje najljubše glasbe, je skrajni čas, da v kopalnico vgradite dobro ozvočenje. Tako bo topla kopel ali prha še bolj sproščujoča, ustvarite pa lahko tudi romantično vzdušje.
  2. TALNO GRETJE V KOPALNICI: Razvajajte se! Naj vaša prenova kopalnice zajema tudi talno gretje. Hvaležni si boste predvsem v hladnih zimskih večerih – ni lepšega, ko stopite izpod prhe na prijetno topla tla. Talno gretje postaja tudi vse bolj popularen način ogrevanja, saj se temperatura optimalno prenaša s tal tudi v ozračje. Izberite talno oblogo, ki bo v vašo kopalnico vnesla nekaj svežine in domačnosti.
  3. BARVE: Siva in bela barva že zdavnaj nista več aktualni. Iz nevtralnih barv so trendi skočili na tople in temne: najbolj popularna pa je prav črna. Kopalnico lahko popestrite tudi s privlačnimi lesenimi dodatki, ki bodo v vas vzbujali domačnost. Tudi umivalniki, kadi in tuš kabine niso več popularne v navadni beli barvi. Možnost jih imate izbrati v najrazličnejših odtenkih – obarvane na zunaj ali od znotraj.
  4. ODPRTOST KOPALNICE: Kopalnica že dolgo časa ne velja več za zaseben prostor, ki mora ostati skrit očem, predvsem pa obiskovalcem. Pomembno je, da vam je v kopalnici udobno in da se v njej počutite tako dobro kot v ostalih prostorih. Zato vse večji trend postaja odprtost in prostornost kopalnice. Če nimate na voljo dovolj kvadratnih metrov, lahko to dosežete tudi z izbranim pohištvom, kadjo ali stekleno steno tuš kabine.
adaptacija koplnice
Adaptacija koplnice.

Če vam prenova kopalnice na ključ ni prva izbira, preberite tudi cene strokovnjakov za suhomontažo / Knauf, cene zidarjev, keramičarjev in drugih izvajalcev za polaganje talnih oblog, slikopleskarjev, mizarjev za pohištvo po meri ter notranjih oblikovalcev.

Pogosta vprašanja in odgovori za obnovo kopalnice

Koliko časa traja prenova kopalnice na ključ?

Četudi se vam morda mudi, da bi imeli čim prej čudovito kopalnico, morate biti potrpežljivi. Načeloma traja prenova kopalnice na ključ od enega tedna do dveh mesecev. Največ je odvisno tega, v kakšnem stanju je vaša kopalnica in kaj vse je treba postoriti. Včasih navidez deluje, da dela ne bo veliko, potem pa pride do kakšnega zapleta in se delo nekoliko podaljša. Vzemite si kakšen mesec in prosite strokovnjaka, naj na začetku oceni, kako dolgo bo trajal postopek. Izvajalci prenove kopalnice na ključ se ponavadi držijo dogovorjenih rokov.

Ali je prenova kopalnice na ključ dražja v primerjavi s prenovo, ki jo organizirate sami?

Prenova kopalnice na ključ je pogosto nekoliko dražja od običajne prenove. Izvajalec namreč priskrbi vse potrebne materiale, načrte in mojstre ter poskrbi, da bo vaša kopalnica na koncu v vsakem primeru dokončana. Ima pa prenova kopalnice na ključ veliko prednosti, kot so hitrejša izvedba, manj skrbi in dobra organizacija. Prav tako tudi ni nujno, da boste plačali več kot pri običajni prenovi kopalnice.

Kako poteka prenova kopalnice na ključ?

Najprej si izvajalec ogleda kopalnico, jo izmeri, oceni projekt in pripravi načrt. Nato se postopek ponavadi začne z rušitveni deli in demontažo elementov, nadaljuje z napeljavo vseh potrebnih inštalacij, zidarskimi deli, polaganjem ploščic in keramike, kitanjem, beljenjem in montažo kopalniških elementov ter pohištva. Postopek vam gotovo razložil tudi izvajalec, da boste lahko delo spremljali tudi vi.

Lokalni ponudniki, ki jim zaupamo.

Prejšnji članekFasada drvarnice: Omet ali stiropor?
Naslednji članekNe dobite krovca? Morda lahko strehi življenjsko dobo podaljšate takole
logo omisli.si

Lokalni ponudniki, ki jim zaupamo.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.