Je čas, da zamenjate okna?

Stanovanjska hiša
Foto: MCA Inženiring

Menjava oken je eden večjih posegov v našem domu, ki ga običajno odlašamo. Čeprav gre za velik finančni zalogaj, pa menjava oken na dolgi rok privarčuje pri stroških vzdrževanja. Nova okna pripomorejo k manjši toplotni izgubi, z njimi pa se tudi znebite težav s plesnijo. Kakšna okna pa so sploh prava za vas?

Če imate omejen proračun, priporočamo PVC okna. Ta so namreč cenovno zelo ugodna, poleg tega ne zahtevajo prevelikega vzdrževanja. So tudi dobro izolativna in dosegajo najvišje zahteve energijske učinkovitosti. Narejena so iz plastičnih profilov, kar zagotavlja toplotno in zvočno izolacijo.

Ženska z roko drži odprto okno in se smeji
Foto: MCA Inženiring

Velika prednost PVC oken je tudi ta, da niso vnetljiva. Varnost je navsezadnje na prvem mestu in to, da okna ne gorijo, je velik plus. Lahko jih tudi recikliramo, kar je v današnjem času izredno pomembno. Zaradi široke ponudbe pa lahko izberete taka okna, ki se bodo kar najbolj podala vašemu domu in okusu.

Za večje odprtine pa so odlična izbira ALU okna. Ta so namreč izjemno stabilna in varna. Poleg tega ne zahtevajo veliko truda pri vzdrževanju. Zaradi svoje trdnosti in stabilnosti so odlična pri fasadnih elementih velikih steklenih objektov. Služila vam bodo še dolga leta in to z minimalnim vzdrževanjem.

Fasada hiše z velikimi okni
Foto: MCA Inženiring

Dobra lastnost ALU oken je tudi ta, da ponujajo izredno dobro zvočno izolacijo. Če vas torej ponoči moti hrup z bližnje ceste, so ta okna popolna za vas. Izbirate lahko med različnimi barvami, tako da brez težav dobite take, ki vam najbolj odgovarjajo.

Nova okna bodo vašemu domu omogočila boljše prezračevanje in večji izkoristek toplote. Največjo razliko boste čutili pozimi, saj bo toplotna izguba manjša. Obenem so nova okna koristna tudi poleti, saj v vaš dom spustijo manj vročine. Zato ne odlašajte z menjavo oken in vašemu domu privoščite preobrazbo!

Zastekljeni zimski vrt hiše
Foto: MCA Inženiring
mca@t-1.si | 031 612 348 | Spletna stran

Zimski vrtovi, alu okna, PVC okna, PVC-alu okna, lesena okna. V več kot 20 letih smo izdelali že preko 500 zimskih vrtov in nadstreškov.

Prejšnji članekGradbene faze: kaj pomeni katera?
Naslednji članekPametne garažne hiše in še pametnejše parkiranje
logo MCA

Zimski vrtovi, alu okna, PVC okna, PVC-alu okna, lesena okna. V več kot 20 letih smo izdelali že preko 500 zimskih vrtov in nadstreškov.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.