Izbirate izolacijo?

Moški na odru prenavlja fasado

Pomlad in poletje sta idealna za prenovo hiše. Ena večjih, a nadvse pomembnih obnov, je zagotovo menjava izolacije. Ne glede na to, ali gre za novogradnjo ali obnovo, prava izolacija predstavlja ključen element vsake hiše. Z dobro izolacijo boste prihranili pri stroških ogrevanja, poleg tega vam bo služila dolga leta.

Kaj želite izolirati?

Prvi korak pri izbiri prave izolacije je seveda določitev samega mesta izolacije. Če gradite novo hišo, morate poskrbeti za izolacijo fasade in strehe, pogosto pa tudi za garažo in klet. Pri tem ne smete pozabiti niti na izolacijo tal in predelnih sten. Izolacija je osnovni korak pri vsaki gradnji ali prenovi, zato morate zanjo dobro poskrbeti.

Ste vedeli, da lahko s kakovostno izvedbo fasade prihranite do kar 40 % energije, potrebne za hlajenje ali ogrevanje vaše hiše? Fasada vpliva na kakovost zraka, ki ga dihamo. Poskrbite, da v svojem domu dihate le čist zrak, ki bo ugodno vplival na zdravje vaše družine. S tem boste tudi bolj produktivni in se na splošno boljše počutili.

Izolacija ostrešja z zunanje strani
Izolacija ostrešja z zunanje strani

Kakšen material izbrati?

Poznamo več vrst fasad in materialov zanje. Najbolj pogosta in cenovno najbolj dostopna za stanovanjske stavbe je tankoslojna kontaktna fasada. Gre za sistemsko rešitev, ki je primerna tako za novogradnje kot prenove. Običajne komponente kontaktnih fasadnih toplotnoizolacijskih sistemov so lepilo, toplotnoizolacijska obloga, sidra, osnovni omet, v katerega je vtisnjena armirna mrežica, osnovni in vmesni premaz ter zaključni dekorativni sloj.

Na voljo so vam tudi različni materiali. Izbirate lahko med kameno mineralno volno, stekleno mineralno volno, ki jo lahko tudi vpihujete, in dodatnimi materiali. Kamena mineralna volna se običajno uporablja za ravne strehe in kontaktne fasade, medtem ko je steklena mineralna volna bolj primerna za poševne strehe, stene med ogrevanimi prostori in prezračevalne fasade.

Prikaz različnih izolacij v hiši
Izolacijski materiali za posamezne gradbene elemente in priporočena debelina toplotne izolacije

Fasada ni samo obleka hiše

Glavni namen fasade je zaščita pred vremenskimi vplivi in hrupom, ponuja pa tudi udobno bivalno udobje in zagotavlja prihranek energije. S pravo izolacijo boste prihranili pri stroških ogrevanja, zmanjšali zunanji hrup in okrepili požarno varnost vašega doma. Fasade so dolgoročna naložba, zato je treba izbrati kakovostne materiale.

Prava izbira za vaš dom

Ne glede na to, kakšne so vaše potrebe, v podjetju Knauf Insulation poskrbijo za vas. Visoko usposobljeni strokovnjaki vam bodo svetovali pri izbiri materiala in prisluhnili vašim potrebam. Izbirate izolacijo? Izkoristite priložnost in si zagotovite vsestransko, optimalno izolacijo Knauf Insulation po ugodnih cenah! Pridobite SUPEROVEN kupone za popust!

Akcijski letak za popust

Če želite sebi in svojim najdražjim zagotoviti udobje na dolgi rok, izberite izolacije Knauf Insulation. Oglejte si celotno ponudbo Knauf Insulation, njihovi svetovalci pa vam bodo z veseljem pomagali tudi pri vseh vprašanjih, ki se vam pojavljajo. Lahko jim pišete ali jih pokličite na 04 5114 105.

svetovanje@knaufinsulation.com | 04 5114 105 | Spletna stran

Če želite sebi in svojim najdražjim zagotoviti udobje na dolgi rok, izberite trajnostne fasadne izolacije Knauf Insulation.

Prejšnji članekSkrivnosti merilnega traku, ki jih niste vedeli
Naslednji članek301 milijon evrov za bencinske servise OMV v Sloveniji
knauf insulation logo
svetovanje@knaufinsulation.com|04 5114 105| Spletna stran

Če želite sebi in svojim najdražjim zagotoviti udobje na dolgi rok, izberite trajnostne fasadne izolacije Knauf Insulation.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.