Cene slikopleskarskih storitev v Sloveniji v letu 2021

Danes so na portalu MojMojster objavili najnovejše podatke o cenah slikopleskarskih del pri nas. Na podlagi več tisoč pregledanih projektov v zadnjem polletju so pridobili referenčne cene za več kot 15 različnih slikopleskarskih del.

Cene barvanja fasade

Stroški za barvanje fasade z vodoodporno akrilno fasadno bravo se tako gibljejo med 5,4 in 8,2 evra na kvadratni meter. Do razlik v cenah prihaja tudi zaradi razlik v nakupni moči prebivalstva po posameznih krajih. Cene slikopleskarskih projektov, ki so jih opravili slikopleskarji v Ljubljani, so višje od povprečja, medtem ko lahko v manjših krajih ali na podeželju računamo na cene bližje spodnji meji.

Cene beljenja sten

Cena za enostavno beljenje sten s pol-disperzijsko belo zidno bravo znašajo skupaj s stroški barve 0,9 do 1,3 evra na kvadratni meter za enkratni nanos. Dvakratni nanos znaša med 1,4 in 2,2 evra na kvadratni meter. Za dvakratni nanos in temeljni premaz pa boste odšteli med 2,6 in 4 evre na kvadratni meter. Cena za beljenje s pralno barvo, vključno z materialom, dvakratni nanos in temeljni premaz pa znaša med 5,4 in 8,2 evra na kvadratni meter.

Cene pleskanja fasad

Stroški pleskanja fasad za dvakratno pleskanje z akrilno fasadno barvo se gibljejo med 5,4 in 8,2 evra na kvadratni meter. Stroški slikopleskarskih dela pa lahko zajemajo tudi stroške barvanja lesenih fasad in napušč. Tu je cena za dvojno barvanje lesene fasade in napušča med 5,6 in 8,4 evra na kvadratni meter. Če želite pri delih tudi najvišjo stopnjo zaščite pred umazanijo, so cene za pokrivanje talnih površin s prevleko flis in pritrditev z lepilnim trakom med 0,3 in 0,5 evra na kvadratni meter.

»Slikopleskarska dela so ena najbolj iskanih gradbenih del v Sloveniji. Ponudbe podjetij se med seboj zelo razlikujejo, zato menimo, da je za investitorje zelo koristno, da imajo v vsakem trenutku možnost vpogleda v aktualne cene slikopleskarskih storitev« je pojasnil mag. Gregor Cernelc, direktor podjetja Daibau International, d. o. o.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.