Sponzorirano

5,9 mio za energetsko obnovo 500 gospodinjstvom z nizkimi prihodki

nova fasada
Sponzorirano

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o podpori za program »Subvencioniranje ukrepov učinkovite rabe energije v eno in dvostanovanjskih objektih – program ZERO500«. Skupna vrednost programa, ki se bo izvajal na celotnem območju Slovenije, je nekaj manj kot 5,9 milijona evrov. Od tega bo Kohezijski sklad prispeval 5 milijonov evrov.

Namen programa je zmanjšanje naraščajočega problema energetske revščine. Sredstva bodo namenjena za investicije v ukrepe učinkovite rabe energije. Med te sodijo zamenjava fasade, oken, izolacije strehe, vgraditev prezračevanja in drugo. V program bo vključenih 500 gospodinjstev z nizkimi prihodki v eno stanovanjskih stavbah ali stanovanjih v dvostanovanjskih stavbah.

Eko sklad – Slovenski okoljski javni sklad, ki bo upravljal program, bo sodeloval tudi s Centri za socialno delo, energetskimi svetovalci in drugimi deležniki.

Za več informacij se lahko obrnete na Ministrstvo za infrastrukturo in Eko sklad – Slovenski okoljski javni sklad.

Urednica portala MojPrihranek.si

Sponzorirano

1 komentar

  1. Veliko obljubljate a ko je treba podeliti subvencijo pa iščete dlako v jajcu, da je ne rabite dati.
    Izpolnili smo vse zahteve birokracije in že več kot pol leta čakamo na odgovor za subvencijo TČ. Se pravi, da smo sami financirali s kreditom a obljubljene subvencije ni. Nismo edini s tem problemom.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

Exit mobile version