5,9 mio za energetsko obnovo 500 gospodinjstvom z nizkimi prihodki

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je izdala odločitev o podpori za program »Subvencioniranje ukrepov učinkovite rabe energije v eno in dvostanovanjskih objektih – program ZERO500«. Skupna vrednost programa, ki se bo izvajal na celotnem območju Slovenije, je nekaj manj kot 5,9 milijona evrov. Od tega bo Kohezijski sklad prispeval 5 milijonov evrov.

Namen programa je zmanjšanje naraščajočega problema energetske revščine. Sredstva bodo namenjena za investicije v ukrepe učinkovite rabe energije. Med te sodijo zamenjava fasade, oken, izolacije strehe, vgraditev prezračevanja in drugo. V program bo vključenih 500 gospodinjstev z nizkimi prihodki v eno stanovanjskih stavbah ali stanovanjih v dvostanovanjskih stavbah.

Eko sklad – Slovenski okoljski javni sklad, ki bo upravljal program, bo sodeloval tudi s Centri za socialno delo, energetskimi svetovalci in drugimi deležniki.

Za več informacij se lahko obrnete na Ministrstvo za infrastrukturo in Eko sklad – Slovenski okoljski javni sklad.

fasada in energetska obnova načrt

Urednica portala MojPrihranek.si

VIRSlužba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko
Prejšnji članekPoživite svojo zelenico
Naslednji članekDoma narejena čistila za vsak kotiček

Urednica portala MojPrihranek.si

1 komentar

  1. Veliko obljubljate a ko je treba podeliti subvencijo pa iščete dlako v jajcu, da je ne rabite dati.
    Izpolnili smo vse zahteve birokracije in že več kot pol leta čakamo na odgovor za subvencijo TČ. Se pravi, da smo sami financirali s kreditom a obljubljene subvencije ni. Nismo edini s tem problemom.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.