Življenje v mini hišici jim prinaša velike prihranke

Življenje v mini hišici ni za vsakogar: marsikdo si želi več prostora, kot ga ta lahko ponudi. Amanda Lee je rešitev našla v tem, da je združila dve mini hiški. Tako je svoji družini omogočila življenje v mini hišici, ki pa ni tako zelo mini.

V prvi hišici je Amandina spalnica, dnevna soba, kuhinja in kopalnica, v drugi pa sobi za njeni hčerki. Od zunaj ju povezuje prikupna veranda, povezani pa sta seveda tudi od znotraj. Veranda poveča celotno bivalno površino.

mini hišica
Vir: Inhabitat

Zahvaljujoč svojima mini hišicama je Lee popolnoma brez dolgov. Odločila se je za lastno oskrbo z vodo in elektriko, zaradi česar so tudi njeni računi nizki. Amanda dela od doma in ima tako veliko možnosti za preživljanje časa s svojimi otroki.

mini hišica
Vir: Inhabitat

Aussie Tiny Houses

Amandini hišici je ustvarilo avstralsko podjetje Aussie Tiny Houses, ki je specializirano v proizvodnji praktičnih in privlačnih mini domov. Na njihovi spletni lahko najdete modele hišic, v katerih lahko spijo kar štiri ljudje. Cene se začenjajo pri 40.900 avstralskih dolarjev.

Amanda s hčerkama živi v hišicah modela Casaurina 8.4. Taka hišica je dolga 8 metrov, široka 2,3 metra in visoka 4,2 metra. Ima čudovit strop v stilu katedrale, veliko shrambo in hladilnik v polni velikosti v kuhinji ter prostor za pralni stroj. V kopalnici je tudi poseben prostor za shranjevanje.

Mini hišica
Vir: Inhabitat

Ogrodje hišice Casaurina je jekleno, okna so alumijasta z izolacijskim steklom, prostore pa osvetljuje LED luči. Povsod po hišicah se najde polnilce za USB, tla pa so vodoodporna. Kupci si lahko izberejo še številne dodatne funkcije: stikala za reguliranje svetlobe, vgrajene stropne Bluetooth zvočnike, zunanje zaboje za shranjevanje in različne kuhinjske naprave.

Mini hišice pridobivajo na priljubljenosti po celem svetu, saj se veliko ljudi zaveda, da so bolj srečni v manjših prostorih. Večino nedvomno privlačijo tudi manjši stroški.

mini hišica
Vir: Inhabitat
VIRInhabitat
Prejšnji članekSistem drsnih vrat in oken, ki osupne
Naslednji članekMobilna pisarna

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.