Zavarujte streho pred točo!

Streha

Narava je v zadnjih letih pogosto pokazala svoje najostrejše zobe. Vse pogosteje smo
priča neurjem s točo, ki strešno kritino postavijo pred velik izziv. Toča lahko namreč povzroči veliko materialne in fizične škode. Dejstvo je, da niso vse kritine enako odporne proti toči. Opečnate, betonske in vlaknocementne kritine enostavno niso kos močnim silam narave. Bistveno manj poškodb je običajno na objektih pokritih s kovinskimi strešniki. Zelo dobro se je izkazala tudi kritina Gerard, katere strešniki so jekleni in večplastno zaščiteni pred vplivi okolja.

Kako sploh nastane toča?

Toča nastane tako, da v nevihtnih oblakih, imenovanih kumulonimbusi, nastajajo kristali, na katere se lepijo podhlajene vodne kapljice in se spreminjajo v led. Tako nastajajoča zrna toče se v oblaku gibljejo v krožnici, ob srečanju z vodnimi kapljicami pa na njih
nastajajo nove plasti ledu in zrna se večajo. Ko postanejo zrna tako težka, da jih vzgonske sile v oblaku ne zmorejo več dvigovati oziroma zadrževati, začnejo padati na zemljo. Najpogosteje toča doseže premer do 1 cm in taka ne predstavlja posebej velike nevarnosti. V nekaterih, a zadnje čase na žalost vedno pogostejših primerih, pa toča doseže tudi izjemne velikosti premera 10 cm in več. Taka toča je grožnja našemu premoženju, posebej ranljive pa so strehe. Naraščajoče ekstremne spremembe v našem podnebju povečujejo potrebo po odpornih strešnih kritinah.

Hiša slikana z vrha, da se vidi strešna kritina

Gerard strešniki so odporni na točo

Ker so močni nalivi, veter, visoka vlažnost in toča vedno bolj pogosti vremenski pojavi,
mora strešna kritina uspešno kljubovati vsem tem vremenskim pojavom. Vzdržljivost in odpornost strešne kritine Gerard različnim vremenskim vplivom se v praksi izkazuje po vsem svetu že več kot 60 let. Številni testi izvedeni na strešni kritini GERARD pod vplivom različnih vremenskih pojavov so pokazali, da zrna toče premera do 3 cm ne bodo povzročila niti vdolbine na GERARD strešni kritini.

Zrna toče v premeru do 3,5 cm lahko v izrednih pogojih naredijo manjše vdolbine na GERARD strešni kritini. Dokazano je tudi, da celo zrna toče velikosti 10 cm še vedno ne bodo predrla jeklene osnove strešnika. GERARD strešne kritine bodo vaš dom naredile vremensko odporen proti močnemu dežju in toči ter zaščitile njegovo notranjost.

Moderna hiša

Sodelujte v nagradni igri in osvojite popust na novo streho!

V podjetju AHI Roofing poteka velika nagradna igra, kjer lahko osvojite kar 60 % popust na novo streho Gerard Eleganta! Zato ne odlašajte in se prijavite na spletni povezavi. Z malo sreče boste streho menjali brez večjega posega v denarnico.

brane.potocnik@gerardroofs.eu | 051 606 101 | Spletna stran

Povratne informacije, ki smo jih v več kot 60-ih letih prejeli s trgov, nam nedvoumno razkrivajo razloge, zaradi katerih se ljudje raje odločajo za strehe GERARD kot za druge vrste kritin.

Prejšnji članekPravilno shranjevanje posteljnine, da ne bo zasmrdela
Naslednji članekRačunalniška miza za vsak dom
brane.potocnik@gerardroofs.eu | 051 606 101 | Spletna stran

Povratne informacije, ki smo jih v več kot 60-ih letih prejeli s trgov, nam nedvoumno razkrivajo razloge, zaradi katerih se ljudje raje odločajo za strehe GERARD kot za druge vrste kritin.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.