Pravilno shranjevanje posteljnine, da ne bo zasmrdela

postelja

Sveže oprano posteljnino lahko hitro prevzame neprijeten vonj, če je nimamo shranjenene na ustreznem mestu. Kako ji boste podaljšali svežino in rok trajanja?

1. Suh prostor za shranjevanje

Vso posteljnino vselej hranite na suhem mestu, kjer ni izpostavljena svetlobi. V vlažnem prostoru bi zasmrdela, saj bi se začela na tkanini nabirati plesen, na svetlobi pa bi zbledela.

2. Zaščita

Najbolje je posteljnino hraniti v posebnih tekstilnih vrečah. Tako bo tkanina zaščitena pred prahom.

3. Izogibajte se plastiki

Če posteljnino pospravite v plastilno vrečko, tvegate nastanek plesni in neprijetne vonjave, v kartonasti škatli pa bo porumenela. Če nimate možnosti shranjevanja v ‘škatlah’ iz tkanine, posteljnino raje preprosto zložite na police ali v predalnike.

4. Ne pretiravajte s količino

Dovolj je, če imate na voljo po 3 komplete posteljnine. Tako se boste izognili prenatrpanosti v omari. Ko se posteljnina obrabi, preverite v bližnjih zavetiščih, ali morda potrebujejo odejice, in podarite, sicer pa lahko odrabljeno posteljnino razrežete na manjše koščke in uporabite kot krpice za brisanje prahu.

5. Uporabite dišeče vrečke

Dišeče vrečke, čeprav niso potrebne, so lep način, kako odišaviti posteljnino. Položite jih v ozadje omare in poskrbite, da bo posteljnina dišeča, ko jo boste uporabili.

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekNovi Range Rover Sport: 2022 prinaša tretjo generacijo
Naslednji članekZavarujte streho pred točo!

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.