Računalniška miza za vsak dom

Nastavljive računalniške mize
Nastavljive računalniške mize

Prekomerno sedenje na delovnem mestu lahko povzroči poslabšanje splošnega počutja in zdravja. Delo za računalnikom je pogosto statično in vse več raziskav, študij in osebnih pričevanj se strinja z dejstvom, da je potrebno menjati sedeči in stoječi položaj pri delu. Ena izmed rešitev za prilagajanje in optimizacijo delovnega mesta je periodični cikel menjave položaja. Da bi lažje vstajali in sedali za računalnikom, je potrebno imeti tudi primerne mize.

Kombinacija sedenja in stanja pri delu

Prekomerno sedenje poslabša metabolizem in zviša možnost nabiranja telesne teže, težav z ožiljem in srcem ter slabšega počutja. Prav tako je prekomerno stanje težko za hrbet, noge in stopala. Glavna rešitev je nekje vmes, pri čemur pride prav periodična izmenjava delovnega položaja. Kako je videti? Gre za trideset minut stanja in trideset minut sedenja med delom. A tudi to ni možno, če ni na voljo delovne mize, ki bi to dovoljevala. Potrebno je tudi paziti na položaj nog, hrbtenice, vrata in oči.

Premične pisalne mize so hitra rešitev

Eden izmed najboljših načinov za doseganje tega cilja so premične pisalne mize. Tudi fiksno mizo lahko spremenijo v stoječo oziroma sedečo/stoječo pisalno mizo. Možno jih je prilagajati na primerno delovno višino, kar omogoča postavitev na zgornjo stran fiksne mize. Mizica READY je prav to, kar pove že njeno ime. Z dvema policama je tako na zgornji prostor za monitor ali prenosni računalnik, na spodnji pa za tipkovnico in miško. Premične pisalne mize je možno nastaviti na poljubno in pravilno višino, obenem pa jo je možno hitro umakniti ali premakniti. Ergonomija, če je kadarkoli obstajala.

Nastavljiva računalniška postaja za vsak dom
Nastavljiva računalniška postaja za vsak dom

Ko že govorimo o mobilnosti delovnih miz, so mizice za prenosnike tiste, ki jo predstavljajo kar največ. Lahkotnost, mobilnost in dizajn so glavne lastnosti mizice STANDBY, ki zavzame malo prostora, olajša pa delo iz kavča ali opravlja funkcijo odlagalne oziroma nočne omarice.

Računalniške postaje so vse bolj priljubljene

Vse višjo raven pozornosti namenjamo računalniškim postajam, ki so vse bolj prisotne. Ker imajo možnost višinske nastavljivosti, so odličen pripomoček za izvajanje prej omenjenega stila dela. Stabilne nastavljive mize imajo izvlečne police, na katere je možno postaviti računalnik in računalniško opremo, kar lahko pomeni veliko dodatnega prostora. Tudi nastavljive računalniške postaje so raznolike v svojih višinah in številu polic. Pri nastavljivih mizah je pomembno preveriti višino nastavljivosti, število polic, kompaktnost, stabilnost in dizajn, saj gre le za pomemben element delovnega mesta.

info@prosigma.si | 02 5858 480 | Spletna stran

ProSigma, d. o. o. je generalni zastopnik AJ Office & Industry supplies AB. V okviru blagovne znamke AJ kataloska-prodaja.si nudi opremo za pisarne, skladišča in industrijo.

Prejšnji članekZavarujte streho pred točo!
Naslednji članekKakšno naj bo ležišče za starejše
info@prosigma.si | 02 5858 480 | Spletna stran

ProSigma, d. o. o. je generalni zastopnik AJ Office & Industry supplies AB. V okviru blagovne znamke AJ kataloska-prodaja.si nudi opremo za pisarne, skladišča in industrijo.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.